Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-07-08 00:28:25

Ada
Powoli się zadomawiam

Tarcza antyrakietowa

Tyle się teraz mówi o tej tarczy antyrakietowej, ciekawi mnie jakie jest w tej sprawie Wasze zdanie Drogie Forumowiczki:-)

#2 2008-07-14 10:33:16

Bożena
Moderator

Re: Tarcza antyrakietowa

Nie możemy zainstalować u siebie tarczy tylko po to, by mieć dobre stosunki ze Stanami  Zjednoczonymi. Naciskają na nas, bo im ta tarcza jest potrzebna. U nas nie ma takiego zagrożenia terrorystycznego jak w USA.
Jeśli zainstalowanie tarczy zwiększy bezpieczeństwo w Polsce, to jestem za, ale jeśli nic z tego nie będziemy mieć, to sensu większego nie ma.

#3 2008-07-14 13:28:06

Dariag
Moderator

To prawda nie mozemy byc pacholkami, ale Rosja ktora wielce protestowala aby nie butowac u nas tarczy sama przeprowadzala rozmowy o tym ze Stanami, w razie gdybysmy my sie nie zgodzili to normalne?

#4 2008-07-14 22:38:05

techi
Przyjaciel Forum

Polska niestety jest tylko pionkiem w rozgrywkach międzynarodowych.
Przed USA zawsze sie płaszczyliśmy w kwestiach wagi państwowej.  Jestem przeciwny budowie tarczy antyrakietowej w Polsce, nic nam to nie da tzn. nic to nie da  normalnym obywatelom. Jedynie urzędnicy państwowi będą sie chełpić, że dzięki nim zbudowano tarczę w Polsce.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum