Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...
Nie jesteś zalogowany.
mam 13 lat dotąd nie miałam ani brata ani siostry a teraz będę miała rodzeństwo i to siostrę!kurczeee dlaczego?!a tak mi było dobrze!ja nie chcę rodzeństwa!to straszne pomocy jak to zaakceptować mama jest w 6 miesiącu a mi psychika pada jestem załamana ![]()
Mysle, ze powinnas odpowiedziec sobie na pytanie dlaczego masz z tym taki problem? czujesz sie zagrozona, ze to teraz dzidzius bedzie absorbowal czas Twojej mamy? na pewno bedzie musiala Twojej siostrzyczce poswiecic teraz mnostwo uwagi ale to nie oznacza, ze Cie nie kocha. Sama bedziesz mogla pokazac jej, ze jestes odpowiedzialna osoba i udowodnic, ze mozna na Tobie polegac, powinnas ja wspierac.
Lidziu, spójrz na to z innej strony, w Twoim domu pojawi się maleńki słodziutki bobas, którym będziesz się mogła opiekować, zobaczysz ile szczęścia daje takie maleństwo. Będziesz mogła z nim wychodzić na spacery, zobaczysz, jak się uśmiecha, rośnie. A mama będzie dumna z tego, że ma takie kochające córki. nie zaprzepaść radości z siostrzyczki, kiedyś możesz żałować, że nie cieszyłaś się z tych dni. ja żałuję, że byłam zbyt mała żeby cieszyć się maleństwem jakim był kiedyś mój brat.