Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-07-07 12:35:33

aleX
Moderator

samotna w poszukiwaniu .....

Samotność może dotyczyć wielu aspektów życia... mnie w tym momencie dokucza mnie samotność w poszukaniu pracy.. być może zabrzmi to idiotycznie ale od trzech tygodni szukam pracy i nic!!!!!!!!!!!!! okrągłe zero!!!!!!!!!

Chociaż wysłałam już tyle cv, byłam w tylu miejscach, to nadal nic. Czuje się zerem, nie mam pojęcia gdzie leży błąd. Może ludzie od razu  gdy zobaczą moje imię i nazwisko wiedza że do niczego się nie nadaje.....

Brak drugiej połówki jest niczym w porównaniu z tym co czuje teraz.... gdzie robię błąd????

#2 2008-07-07 12:53:50

Samanth@
Zaglądam tu coraz częściej

Re: samotna w poszukiwaniu .....

aleX nigdzie nie robisz bledu poprostu rynek pracy jest straasznyyy!!! I tutaj nie ma nic zwiazanegoz Toba. Rozumiem ze brak drugiej polowki jeszcze dodatkowow sie przytlacza bo ze wsparciem byloby Ci lzej. Nie doluj sie jeszcze bardziej bo to Ci w niczym nie pomoze. Wiem ze osobom trzecim latwo mowic lecz tak jest. A praca sie znajdzie w pewnym momencie zobaczysz wink

#3 2008-07-07 13:01:20

aleX
Moderator

ahh wiem to znaczy staram sobie tak mówić tylko że jak nawet nie chcą mnie na pomoc kuchenna, do prowadzenia domu pani stwierdziła że nie mam męża i nie wiem jak się prowadzi dom.....  w innym miejscu rozmowa trwała 3 minuty jak się pan dowiedział ze studiuje dzienne a myśli ze  zostawiłam 10 cv w supermarkecie a na sprzątaczkę za 350 złoty miesięcznie kazano mi wysłać cv bo jak to stwierdziła kobieta- szef wybierze sobie najlepsze........dodatkowo ucina mi skrzydła....

w życiu nie przyszło mi do głowy że nie będę mogła znaleźć pracy na wakacje w Polsce!! gdzie jest tyle ogłoszeń....

#4 2008-07-07 13:04:51

Samanth@
Zaglądam tu coraz częściej

Tylko ze oni najchetniej to by chcieli osoby z 10letnim doswiadczeniem w wieku 25 lat...

#5 2008-07-31 20:57:02

aleX
Moderator

dokładnie a co najgorsze to już nawet nie chodziło o doświadczenie ale problem było np. to że nie mam męża przez co nie wiem jak prowadzi się dom i nie dostałam pracy!!!!!!!!!!!! Innym ważnym elementem było to że nie mieszkałam w Katowicach!!!!!!!!!!!!1
Finał jest taka że nie mam pracy i już jej nie szukam a w przyszłym roku na wakacje w Polsce na pewno nie zostanę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#6 2008-08-01 00:54:14

paulla
Wkręcam się coraz bardziej

Jestem w podobnej sytuacji. Zrezgnowałam z wyjazdu do Stanów(oczywiscie do pracy), gdyz skalkulowałam wszystkie koszty i stwierdziłam ze przyjade z niczym, wiec postanowiłam zostać w Polsce i poszukac czegoś na miejscu. I tym samym zrezygnowałam z fajnej przygody, a pracy i pieniędzy tak czy siak nie ma. Szukałam długo, az w koncu zrezygnowałam.hmm To sa własnie polskie realia.

#7 2008-08-01 07:43:18

orlik
Gość

aleX napisał:

dokładnie a co najgorsze to już nawet nie chodziło o doświadczenie ale problem było np. to że nie mam męża przez co nie wiem jak prowadzi się dom i nie dostałam pracy!!!!!!!!!!!! Innym ważnym elementem było to że nie mieszkałam w Katowicach!!!!!!!!!!!!1
Finał jest taka że nie mam pracy i już jej nie szukam a w przyszłym roku na wakacje w Polsce na pewno nie zostanę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie przejmuj się ,trafiłaś po prostu na chorych ludzi ... zasadniczo jeszcze nic straconego można śmiało jeszcze wyjechać za granicę i zamienić jeszcze te wakacje w bardziej udane ...

#8 2008-08-01 20:05:44

aleX
Moderator

staram tak sobie to wyjaśnić, co do wyjazdu za granice to się za bardzo nie da bo po pierwsze nie mam za co, po drugie mam kampanie wrześniową:( no a najgorsze to to ze mam trzy letni zakaz opuszczania granic Polski przez rodziców:)

Stopka forum