Tim Burton - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Tim Burton

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

Temat: Tim Burton

Znacie jego filmy? Widziałyście? Co sądzicie? smile I oczywiście który ulubiony?

Ja kocham "sok z żuka", "jeźdzca bez głowy", "Sweeney todd'a", "edwarda nożycorękiego", "miasteczko halloween", "gnijąca panna młoda" i wieele innych... Dodam, że te w których gra Johny Depp mają u mnie dodatkowy plus smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez a_normalna (2010-08-21 11:25:18)

Odp: Tim Burton

Beetlejuice, to film mojego dzieciństwa big_smile Kaseta VHS była na okrągło oglądana big_smile
Edward, to piękna baśń, przy której zawsze łezka w oku się zakręci. I jeszcze Johnny w typowej roli odludka i niezrozumiałego człowieka (?)
Nightmare Before Christmas, ma przecudowne piosenki i animację. Uwielbiam ten świat groteski i czarnego humoru.

Do jego nowszych filmów podchodzę już z mniejszym entuzjazmem, ale nie powiem, ze mi się nie podobają wink

Janis, a znasz Vincenta? To jego pierwsza animacja (wpisz w YT "Tim Burton Vincent"), która jest niesamowicie klimatyczna i po prostu niesamowita. Już w latach 80tych widać było wyraźnie styl Burtona, który jest jedyny w swoim rodzaju.

3

Ja też uwielbiam te mroczne filmy Tima Burtona z potężną dawką czarnego humoru. Animacja "Vincent" jest świetna, szkoda, że taka krótka! smile

4

Tak widziałam smile Jest super! Ogólnie nie widziałam jeszcze filmu Burtona który by mi sie nie podobał (nie widziałam wszystkich ale całkiem sporo). smile

5

JanisWild, uwielbiam dokładnie te filmy Burtona, które wymieniłaś smile
Dokładam do nich jeszcze nową "Alicję w Krainie Czarów".

6

Wstyd sie przyznać ale nie miałam okazji jeszcze widzieć Alicji. Niestety miałam tak zawalony czas i taki brak kasy, że nie miałam jak iść do kina, ale myślę, że niebawem obejrzę wink

7

Koniecznie obejrzyj, jest naprawdę fajnie zrobiona smile

8

Ja też lubię świat filmów Tima Burtona.
A Johnny Depp plus Tim Burton to genialny duet.
Z Johnnym Deppem podobają mi się wszystkie filmy, a najbardziej lubię Jeździec bez głowy.
Oprócz filmów w których zagrał Johnny Depp, podoba mi się szczególnie Duża ryba.
Prawie w każdym jego filmie gra też Helena Bonham Carter (prywatnie jego partnerka),
która również tworzy ciekawe postacie. 
Jednego filmu nie mogę jednak darować Timowi Burtonowi a mianowicie Marsjanie atakują.
Okropny jest ten film. Ale każdemu zdarzają się wpadki, nawet mistrzowi.

9

A tam fajna komedia nie narzekaj wink A Depp to nie ma nawet rozmowy Depp i Burton to to czego potrzebuję xD Tymbardziej że Johnego mam w swojej świętej trójcy aktorskie mianowicie Depp, Schwarzenegger i Stallone xD

10

Kocham Burtona! Mój ulubiony reżyser smile Nie widziałam jego filmu, który by mi się nie spodobał. Choć często ludzie mają pretensje o to, że prawie w każdym jego filmie gra Depp i Helena Boham Carter, ale szczerze, ci aktorzy doskonale oddają jego wizję i świetnie pasują do klimatu jego filmów.

Taka ciekawostka na marginesie: czy wiecie, że Burton był, (przez dwa tygodnie zdaje się), rysownikiem u Disney'a? Zgadnijcie dlaczego się nie sprawdził... wink

11

Tak, był rysownikiem. Rysował przy Lisie i Psie, ale wszystkie "jego" kadry wycięto w montażu.

12

Nie dziwię się, znając jego dziwne spojrzenie na świat i wizje... Musiały być one... hmm... ciekawe... wink

13

No cóż nie każdy nadaje się do wszystkiego:d chociaż... będąc dzieckiem lubiłam już takie klimaty... właśnie filmy Burtona i seria amrtwe zło najlepiej kojarzą mi się z moim dzieciństwem xD chętnie pokazałabym mojemu dziecku bajki którę byłyby jego dziełem smile

14

Ja uwielbiam sok i edwarda mogłabym oglądać codziennie. tongue

15

http://www.youtube.com/watch?v=AQXVHITd1N4

big_smile:D:D:D:D

Jak moi rodzice nie lubią wszelakich horrorów i tego typu potworów, tak Sok z żuka kochają big_smile

16

Hahaha uwielbiam ten moment w filmie big_smile:D:D:D:D:D:D

17

A oglądałyście Big Fish/Duża Ryba?
Film jest w innych klimatach niż BJ, Edward, czy inne horrorki. Ale też jest magia, miłość i niesamowita przygoda. Polecam.

18

Tego akurat nie oglądałam, ale jak będzie okazja to na pewno się skuszę. smile

19

Skuś się, skuś smile

20

Wszystkie jego filmy uwielbiam, ale najbardziej Edwarda big_smile (o Johnnym nawet nie wspominam, bo wiadomo wink) oraz Vincenta (genialne!)

21

A co myślicie o Gnijącej pannie młodej? Ja na przykład się rozczarowałam. Płytka historia, filmik za krótki, by można było się zapoznać porządnie z bohaterami... Nie podobała mi się ani trochę. Choć grafika na pewno w jego klimatach ;>

22

Mi się podobał, głównie ze względu na obraz smile Choć gadzam się z tym, że był za krótki a i z fabułą można by jeszcze bardziej powariować smile Rewelacji nie było, ale był ok smile

23

No dobra, obraz przyznaję był typowo burtonowski i to na pewno jest plus smile

24

Tim to zdecydowanie mój ulubiony reżyser, nikt nie tworzy takiego klimatu wink
Paru filmów jeszcze nie widziałam, staram się to nadrobić.
Uwielbiam oczywiście wszystkie z Deppem, a także z Heleną BC.
Razem tworzą naprawdę wspaniałe trio wink

25

Uwielbiam Tima Burtona i wszystkie jego filmy.
Dla mnie najlepszy reżyser.
Niesamowity klimat w filmach, współpraca z Deepem na jeszcze większy plus
No uwielbiam wszystkie filmy, ale chyba najulubieńszym a w zasadzie w czołówce jest dla mnie Edward Nożycoręki.
Nie jestem w stanie zliczyć ile razy go oglądałam. I za każdym razem podobnie mnie wzruszał.
NAJLEPSZY reżyser.

26

Burton jest świetny, uwielbiam ten czarny humor, mrok i groteskę, no i jego animacje wink

Co najbardziej? Trudny wybór... The Nightmare Before Christmas i Corpse Bride, no i Alice in Wonderland...  Na te dwa pierwsze niezmiennie mam fazę w okresie Wszystkich Świętych, jakoś się tak utarło.

Za to Sleepy Hollow i Edward Scissorhands  jakoś specjalnie mnie nie przekonały, niemniej jednak oglądałam je kilka lat wstecz i spróbuję ponownie, może dostrzegę w nich potencjał, którego wcześniej nie zauważyłam.

Dla mnie połączenie idealne to Burton + Depp + Elfman smile

27

Tim Burton jest geniuszem i ciężko wybrać mi jego ulubiony film. Ale chyba Gnijąca Panna Młoda i Frankenweenie. Miłośnikom  mrocznych animacji polecam Miasteczko Halloween, w którym Burton był scenarzystą i producentem. smile

28

Jest najlepszy! Beetlejuice jest moim ulubionym filmem widzianym już milion razy! Nie dodam już chyba nic nowego do tego co już napisaliście, ze wszystkim się zgadzam! smile

29

Z jego filmów wygrywa Duża ryba. Jakoś nigdy nie byłam fanką tego typu filmów - często baśniowych, z innym spojrzeniem na świat, no specyficznych. Ale Burton to Burton big_smile

A trio H.B. Carter, J. Depp i T. Burton to w ogóle miodzio big_smile

30

Kocham filmy Burtona za to, że facet świetnie bawi się groteską, przesadą i co najważniejsze za mistrzowską, klimatyczną muzykę i piękne scenografie, tła. Uwielbiam go za... drzewa. Drzewa w filmach Tima Burtona to jest coś, na co ja nie mogę przestać patrzeć.
Mój ulubiony film Burtona to "Sleepy Hollow", "Nightmare Before Christmas" też bardzo lubię. Z nowych filmów Burtona podoba mi się "Alicja W Krainie Czarów"

31

Uwielbiam większość filmów Tima Burtona, ale nie mogę mu wybaczyć tego co zrobił z "Alicją w Krainie Dziwów" . Film jest co prawda ładny wizualnie, ale odarty całkowicie z głębi pierwowzoru literackiego. Jak można zrobić z takiej książki film familijny sad ?

32

"Alicję..." można rozpatrywać na tyle różnych sposobów, że mnie w sumie mało co zaboli, szczególnie, że trochę przed burtonowską wersją oglądałam Sucker punch, w którym dobra jest - moim zdaniem - jedynie muzyka. ;-)

Jestem fanką Burtona, uwielbiam Edwarda, Batmany czy Gnijącą pannę młodą, ale nie mieści mi się pod kopułą, jak mógł popełnić "Marsjanie atakują".

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Tim Burton

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024