Recenzje kosmetyków i perfum, rozmowy o kosmetykach i środkach upiększających zarówno tych, które możemy kupić jak i tych, które przygotowujemy samodzielnie w domu.
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
BIELENDA POWITANIE Z AFRYKĄ - SZAMPON BŁOTNY Z GLINKĄ GHASSOUL

Opis producenta:
Holistyczna koncepcja wellbeing łącząca piękno ciała i wewnętrzną harmonię, była inspiracją stworzenia oryginalnej linii kosmetyków Powitanie z Afryką, wykorzystującej niezwykłe właściwości roślin rytualnych z Czarnego Lądu.
Szampon błotny dogłębnie oczyszcza, detoksykuje włosy i skórę głowy. Wygładza włosy, aż po same końce, zapobiega łamaniu się i rozdwajaniu końcówek.
Wzbogacony ekstraktem z owoców melona, o działaniu nawilżającym. Poprawia kondycję włosów słabych, wypadających lub zniszczonych farbowaniem i trwałą. Dodaje włosom objętości i miękkość oraz ułatwia stylizację fryzury.
Surowiec rytualny:
GLINKA GHASSOUL
Pochodzi z Maroka, symbol czystości i niewinności, od tysiącleci stosowana przez Nomadów do oczyszczania ciała i mycia głowy. Zawiera unikatowe bogactwo magnezu, krzemu i wapnia, posiada nadzwyczajne właściwości detoksykujące, dotleniające, kojące i wygładzające.
Moja opinia:
Rewelacyjny szampon!Po raz pierwszy kupiłam saszetki tego szamponu przed jedną z wypraw, kiedy wiedziałam że będzie mnie czekało mycie głowy w górskim potoku, dlatego właśnie ze względów ekologicznych w mojej kosmetyczce znalazł się ten naturalny szampon. Był naprawdę super!Po raz kolejny kupiłam go kiedy zauważyłam, że zaczęły mi trochę wypadać włosy. Efekt był natychmiastowy!Nie musiałam się męczyć zażywaniem tabletek wzmacniających, kilkakrotne umycie włosów i stały się mocniejsze, lśniące i przestały wypadać!Szampon kosztuje ok. 20-22 zł, co przy moim codziennym myciu włosów byłoby dość sporym wydatkiem, dlatego na co dzień używam innego szamponu, natomiast tego profilakycznie używam dwa razy w tygodniu razem z błotem do włosów też Bielendy. Bardzo polecam super kosmetyki!
Strony: 1
| Forum |
|---|