Rozstać się czy zostać i poczekać?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstać się czy zostać i poczekać??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Rozstać się czy zostać i poczekać??

Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum.

Mam pewien życiowy problem mam 22 lata mam 2 letnie dziecko obecnie mieszkam z narzeczonym (ojcem dziecka) i jefo mamą jednak nie jestem pewna co do tego czy jest on odpowiedni dla mnie. Jestem z nim 5 lat oboje chcieliśmy dziecka ja od zawsze marzyłam aby w wieku 20 lat urodzić dziecko i spełniło się moje marzenie.
Jednak teraz mam wątpliwości czy pozostać przy ojcu dziecka czy po prostu odejść. Dosyć często się kłócimy jest on strasznie nerwowym człowiekiem, nie moge mu zwrócić uwagi nawet jeżeli chodzi o dziecko. Odrazu się obraża denerwuje i wogóle. Codziennie pije piwo zdażyło mu się zrobić 2 razy pożadną awanture po wypiciu zaznacze że jest dla mnie to niepokojące i bardzo mnie to martwi ponieważ jego mama lubi sobie wypić i zawsze kończy sie to awanturą jej to mam już dosyć, jego ojciec jak żył też lubiał wypić i też kończyło się to awanturą.
Zdażyło się nawet że powiedział do mnie w tych awanturach że się zabije że pójdzie w ślady swojego..... nieważne
W każdym bądź razie mam straszny mętlik w głowie. Chciałam pare razy się wyprowadzićbo mogłabym do mojej mamy tylko ze tam jest ciasno bo ona mieszka w kawalerce. A poza tym zawsze się rozmyślałam bo przypominałam sobie te dobre chwile które też bywają.

Ostatnio próbowałam z nim wszystko sobie wyjaśnić te kłótnie o byle co i wogóle niby jest wszystko wpożadku niby jest ok ale mam wrażenie że nie na długo. Myśle sobie że lepiej byłoby mi samej bez niego lecz z drugiej strony musiałabym żucić prace żeby zająć się dzieckiem

Prosze doradźcie mi bo już naprawde mam mentlik w głowie. Rozmawiałam z mamą i siostrą o tym ale wszystkiego nie mogłam im powiedzieć bo sie wstydziłam i nadal wstydze że on taki jest.
Nawet moge powiedzieć ze nie śpimy razem w pokoju tylko ja na łóżku z dzieckiem a on w drugim pokoju i jest mi tak dobrze.
Już nie wiem co mam robić naprawde

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstać się czy zostać i poczekać??

wedlug mnie zanim nie wladowalas sie glebiej (w slub i nastepne dziecko) to odchodz, dla dziecka chesz takiego zycia? on jest nerwowy, matka pije i ty z dzieckiem w tym wsyztskim...dobre chwile wspominasz a czy one oststnio byly??
wiesz ze nikt nie zdecyduje za ciebie. ja mam wrazenie czytajac to co piszesz ze ty juz nie kochasz, wspomnienia i przywyczajenie ci zostalo a to za malo zeby byc razem szczesliwym.
jestes mloda, przeciez mozesz sobie znalesc facete ktory pokocha ciebie i twoje dziecko tak mocno jak na to zaslugujecie, jak rozumeim to twoj pierwszy facet i wiem ze jest ciezko odejsc ale najodpowiedniejsze jesli nei ma milosci

3

trudno mi jest się wypowiadać na ten temat, ale musisz chyba pomyśleć o tym co dla ciebie i dziecka najlepsze. Jesteś młoda i wszystko przed tobą. Życzę udanych wyborów i powodzenia smile

Nie jest to mój pierwszy facet z poprzednim również długo byłam bo jakieś 2lata i 8 miesiecy. Chwile miłe właśnie o to chodzi że zdażają się ostatnio częściej niz jakieś 6 miesiecy temu ale co do miłości z mojej strony nie jestem pewna właśnie z jednej strony chcem odejsć a z drugiej strony chcem zobaczyć może da się coś zmienić może nie bedzie taki jak rodzice swoi jak myślicie?? Wiem że się łudze pewnie ale nadzieje mam

5

mam meza ktory ma matke taka jak twoja tesciowa...nikt mi nie powie ze wychowanie nie ma wplywu na osobowosc osoby...nie widzisz ze ma tendencje do picia twoj facet?
mysle ze jeszcze chcesz walczyc...wiec sie staraj tylko blagam nie mysl ze drugie dziecko czy slub cos zmieni.
podobaja mi sie rady Dunkia-poszukaj na tym forum, ma niezle pomysl jak ratowac zwiazek.
moze i to dobry pomysl, dac z siebie wszytsko nawet jak nei wyjdzie to nie bedziesz mial sobie nic do zazucenia gdy sie rozejdzisz, bedziesz miala pewnosc ze zrobilas wszystko zeby was uratowac. byc moze zamieszkanie oddzielnie by cos pomoglo, chco napewnod o tego trzeba miec finanse.
trzymaj sie i wsluchaj sie w siebie co ty czujesz i co chcesz

dominisia250705 napisał/a:

Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum.

Mam pewien życiowy problem mam 22 lata mam 2 letnie dziecko obecnie mieszkam z narzeczonym (ojcem dziecka) i jefo mamą jednak nie jestem pewna co do tego czy jest on odpowiedni dla mnie. Jestem z nim 5 lat oboje chcieliśmy dziecka ja od zawsze marzyłam aby w wieku 20 lat urodzić dziecko i spełniło się moje marzenie.
Jednak teraz mam wątpliwości czy pozostać przy ojcu dziecka czy po prostu odejść. Dosyć często się kłócimy jest on strasznie nerwowym człowiekiem, nie moge mu zwrócić uwagi nawet jeżeli chodzi o dziecko. Odrazu się obraża denerwuje i wogóle. Codziennie pije piwo zdażyło mu się zrobić 2 razy pożadną awanture po wypiciu zaznacze że jest dla mnie to niepokojące i bardzo mnie to martwi ponieważ jego mama lubi sobie wypić i zawsze kończy sie to awanturą jej to mam już dosyć, jego ojciec jak żył też lubiał wypić i też kończyło się to awanturą.
Zdażyło się nawet że powiedział do mnie w tych awanturach że się zabije że pójdzie w ślady swojego..... nieważne
W każdym bądź razie mam straszny mętlik w głowie. Chciałam pare razy się wyprowadzićbo mogłabym do mojej mamy tylko ze tam jest ciasno bo ona mieszka w kawalerce. A poza tym zawsze się rozmyślałam bo przypominałam sobie te dobre chwile które też bywają.

Ostatnio próbowałam z nim wszystko sobie wyjaśnić te kłótnie o byle co i wogóle niby jest wszystko wpożadku niby jest ok ale mam wrażenie że nie na długo. Myśle sobie że lepiej byłoby mi samej bez niego lecz z drugiej strony musiałabym żucić prace żeby zająć się dzieckiem

Prosze doradźcie mi bo już naprawde mam mentlik w głowie. Rozmawiałam z mamą i siostrą o tym ale wszystkiego nie mogłam im powiedzieć bo sie wstydziłam i nadal wstydze że on taki jest.
Nawet moge powiedzieć ze nie śpimy razem w pokoju tylko ja na łóżku z dzieckiem a on w drugim pokoju i jest mi tak dobrze.
Już nie wiem co mam robić naprawde

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstać się czy zostać i poczekać??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024