Temat: Maxivision tabletki na oczy

Maxivision

http://img241.imageshack.us/img241/7245/maxixq5.jpg

Opis prodecenta
Zawarte w preparacie składniki korzystnie wpływają na funkcje widzenia. Poprawiają zdolność widzenia i łagodzą objawy zmęczenia oczu. Luteina jest karotenoidom, który wykazuje szczególne powinowactwo do gałki ocznej, gromadzi się w dwóch obszarach oka: w plamce żółtej stanowiącej najważniejszą część siatkówki oraz w soczewce. Luteina stanowi naturalny filtr ochronny siatkówki przed promieniowaniem UVA i UB.. Luteina i astaksantyna odgrywają kluczową rolę w ochronie antyoksydacyjnej oka w ochronie narządu wzroku w przypadku zaburzeń związanych ze spadkiem pigmentów plamki żółtej. Zawarte w preparacie antycyjazozydy borówki czernicy wywierają stabilizujący wpływ na naczynia kapilarne oka, zwiększają napięcie, polepszają mikrokrążenie w siatkówce i naczyniówce oka. Witaminy antyoksydacyjne (witamina E i C) są niezbędne do ochrony organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Składniki mineralne tj. cynk i selen wchodzą w skład ważnych enzymów antyoksydacyjnych.

W szczególności polecany dla osób:
- pracujących przy komputerze, - spędzających wiele godzin za kierownicą, - z zaburzeniami widzenia o zmierzchu, - pracujących w złym oświetleniu, - dla osób odczuwających przemęczenie oczu, słabnący wzrok, - dla osób narażonych na pogorszenie wzroku związane z wiekiem.

Moja opinia

Ze wzgledu na to, ze zdarza mi sie spedzac wiele godzin przed komputerem i odczuwalam zmeczenie oczu, okulista polecil mi sprobowac preparatu Maxivision. Znalam juz wczesniej Klarin, ktory jest drozszy, natomiast ten preparat jest tanszy , kosztuje ok. 20 zl, natomiast zawartosc luteiny jest porownywalna.Dosc dobry preparat, odczulam wyrazna roznice i naprawde mniejsze pieczenie oczu, mniejszy obrzek. Nosze soczewki i po wielu godzinach zwykle odczuwalam dolegliwosci, lekki bol i pieczenie, wowczas bralam Maxivision nawet podwojna dawke, przed snem i rano nie mialam nawetrozszerzonych naczynek w oku, wzrok byl wypoczety.Chyba bardziej mi sluzy niz Klarin.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Maxivision tabletki na oczy

Znam również te tabletki, też zauważyłam ich korzystny wpływ na oczy, szczególnie kiedy są przemęczone wielogodzinnym czytaniem lub pracą przy komputerze.Wówczas zażywam nawet dwie z nich, żeby był silniejszy efekt.

3

Odp: Maxivision tabletki na oczy

Moim zdaniem lepsze a klarin:)Mam -6 w obu "okach" wiec sie troche na tym znam;D