Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-06-24 00:31:19

jing jang
Dobry Duszek Forum

KLARIN 60 Tabletek Oczy Wzrok

KLARIN 60 tabletek Oczy Wzrok

http://img46.imageshack.us/img46/4730/klarintb5.th.jpg

Opis producenta

Producent: Farmapol

Naturalny, dietetyczny środek spożywczy przeznaczony dla osób dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety, w antocyjany z borówki czernicy, beta-karoten i witaminę E.

Pierwszym aspektem działania preparatu jest wpływ jego składników na układ naczyniowy oka. Związkami chemicznymi o udowodnionym działaniu na mikrokrążenie, a zawartymi w dużych ilościach w owocach borówki czernicy są antocyjany (14 rodzajów). Antocyjany zwiększają elastyczność naczyń włosowatych, uszczelniają śródbłonki (działanie przeciw obrzękowe). Dodatkowo wywierają działanie antyagregacyjne na płytki krwi oraz poprawiają właściwości reologiczne erytrocytów. Efektem tych działań jest zwiększona dostawa tlenu oraz substancji odżywczych do komórek siatkówki.
Witamina E, beta-karoten oraz również antocyjany zapobiegają szkodliwemu wpływowi wolnych rodników na narząd wzroku. Celem tego działania jest zapobieżenie, czy też spowolnienie postępu zmian zwyrodnieniowych siatkówki.
Trzeci kierunek działania związany jest ze wzbogaceniem preparatu w beta-karoten (prekursor retinolu), oraz przyspieszeniem regeneracji rodopsyny przez antocyjany. Efektem tych działań jest szybka (już po kilkudziesięciu minutach), krótkoterminowa poprawa widzenia objawiająca się m.in. szybszą adaptacją wzroku do ciemności, zmniejszeniem uczucia zmęczenia oczu, poprawą ostrości widzenia.

Moja Opinia

Preparat ma pomagać w utrzymaniu dobrego wzroku,  w chorobach zwyrodnieniowych siatkówki i naczyniówki (m.in. zwyrodnienie plamki.) oraz jest dla osób pracujących przy komputerze. Jako, że sama spędzam wiele godzin przy komputerze, cierpię często z powodu obrzęków i przemęczenia wzroku. Właśnie dlatego zdecydowałam się spróbować KLARIN.Jesli chodzi o cenę jest to chyba jeden z droższych preparatów na oczy, cena ok 30 zł.Muszę jednak przyznać, że po zażyciu tabletki miałam wrażenie, że oczy lepiej pracują, że nie odczuwam aż takiego zmęczenia wzroku.Nie wiem na ile była to siła autosugestii, ale ja mimo wszystko wierzę w moc borówki czernicy, a ten preparat zawiera jej dość sporo.Na początku stosowania przeszkadzało mi, że trochę barwi język na fioletowo, gdy nie połknie się go od razu, no i jednak może trochę wpływać na metabolizm, zanim organizm się nie przyzwyczai.Polecam jednak KLARIN, myślę, że warto sięgnać po ten preparat chociaż od czasu do czasu. Na pewno będzie to korzystne dla naszego wzroku.

#2 2008-06-26 15:52:03

wiesia
Gość

Re: KLARIN 60 Tabletek Oczy Wzrok

Zgadzam się - Klarin jest bardzo dobry gdy długo pracujemy przy komputerze bardzo dobrze się sprawdza. Zresztą borówka czernica z której jest słynie z dobroczynnych właściwości na oczy. Próbowałam i polecam - fakt filetowego języka nie powinien być przeszkodą smile Po prostu nie gryziemy tylko szybko popijamy wodą smile

#3 2008-09-01 21:46:31

sueno6
100% Netkobieta

Ja juz od dawna zazywam tych tabletek  i tez uwazam ze sa b.dobre;) Mam -6 i nosze soczewki, wiec moje oczy sa bardzo wymagajace;)))

Być jak płynąca rzeka...

#4 2008-09-01 21:50:24

Vausti
Moderator

Zgadzam się - Klarin 60 tabletek Oczy Wzrok jest bardzo dobry. Też jestem krótkowidzem, noszę soczewki i te tabletki naprawdę mają zbawienne działanie na oczy. Ja używam Klarin z LUTEINĄ - to taka nowsza wersja ,szczególnie dobra na lato i słoneczne dni bowiem Luteina chroni oczy przed szkodliwym działaniem promieni UV.

Wiele tracimy wskutek tego, że przedwcześnie uznajemy coś za stracone.

— Johann Wolfgang Goethe

Dodaj odpowiedź

Stopka forum