Wyspa Tajemnic/Shutter Island (2010) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Wyspa Tajemnic/Shutter Island (2010)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1

Temat: Wyspa Tajemnic/Shutter Island (2010)

http://gfx.filmweb.pl/po/42/56/464256/7331588.3.jpg?l=1278057483000

Opis filmu

Akcja filmu rozgrywa się w 1954 roku na pięknej wyspie Zatoki Bostońskiej. W tak bajecznym miejscu znajduje się szpital dla obłąkanych przestępców. Na wyspie będzie prowadzone śledztwo w sprawie tajemniczego zniknięcia jednej z pacjentek. Sprawa jest prowadzona przez federalnych szeryfów Tedda i Chucka. Kobieta zniknęła z pokoju, który był zamknięty, a w oknach były kraty. Pozostała po niej tylko zaszyfrowana wiadomość. Nad wyspę nadciąga huragan i łączność z resztą świata zostaje zerwana.

Obsada:

Leonardo DiCaprio-Teddy Daniels
Mark Ruffalo-Chuck Aule 
Ben Kingsley-Dr John Cawley
Max von Sydow-Dr Jeremiah Naehring
Michelle Williams-Dolores Chanal
Emily Mortimer-Rachel Solando
Patricia Clarkson-Rachel Solando

reżyseria:      Martin Scorsese
scenariusz:     Laeta Kalogridis

Moja recenzja

Bardzo ciekawy film!! Świetna kreacja Leonardo'a DiCaprio. Historia interesująca, zawiła... Na początku myślisz że rozumiesz wszystko, potem zdajesz sobie sprawę że nie wiesz niczego.. Momentami sprawia wrażenie zbyt długiego ale jest na plus!

W skali od 1-10 daję 8 smile

Polecam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyspa Tajemnic/Shutter Island (2010)

Film dobry - niestety podobnych było wiele i ponieważ jestem fanką gatunku filmów, które na koniec otwierają mi usta, muszę powiedzieć, że od razu wiedziałam co się święci. Natomiast podobało mi się, że ładnie ukłuto mnie ze dwa razy wątpliwościami. To się ostatnio nie zdarza.
Leonardo po raz kolejny udowodnił, że nie samym Titanic'em ożył. Podobnie dobrą kreacje miał w "Infiltracji". To naprawdę dobry aktor, wyzwalający się  zaszufladkowania.
Skal na filmy nie mam ale również gorąco polecam smile.

3

Chyba każdy widząc Di Caprio, myśli od razu o "Titanicu":D. W filmie podobało mi się miejsce akcji i jego atmosfera. Było kilka bardzo czytelnych zwrotów akcji, ale w takim samym stopni kilkakrotnie myślałam "Yyy...ale o co chodzi...":D. Generalnie zeschizowany nieco film, a jeśli ktoś da się porwać biegowi wydarzeń a nie zacznie rozkminiać, to pewnie będzie oglądało się z przyjemnością:)

4

Moim zdaniem DiCaprio zrobił coś niesamowitego - zrzucił z siebie Titanica i dla mnie kiedy teraz widzę, że gra w jakiś filmach, wiem, jedno - to bedzie dobre kino.
Podobnie jest z wyspą skazańców - widziałam i moim zdaniem film godny polecenia!

5

Mnie także podobał się w tej roli. W ogóle film jest bardzo dobry, a po zakończeniu i tak zaczynasz rozmyślać który z bohaterów mówił prawdę. Tytanic już na Leo nie ciąży. smile

6

Szczerze mówiąc - nie za bardzo przepadam za grą aktorską Leo, ale w tym filmie nawet mi się spodobał smile lepiej sobie nie wyobrażam zagranie tej roli...
Najlepsze jest to, że oglądałam ten film z chłopakiem i pod koniec (ok 40min przed końcem) zasnęłam - ale nie z nudów, raczej ze zmęczenia...i pytam się chłopaka czy warto dalej oglądać, na to on - że nastąpił tak nieoczekiwany zwrot akcji, że MUSZE to zobaczyć big_smile no i zobaczyłam....choć jeszcze troszkę inaczej bym to rozwiązała - dała bym jeszcze więcej dreszczyku, a mniej tych schiz bohatera z żoną big_smile
Ogólnie polecam smile i tak jak Noelle - daje 8/10!

7 Ostatnio edytowany przez dori (2010-08-10 13:06:24)

Wyspa tajemnic -świetny film, byłam pod wrażeniem...powiem wam szczerze, że nie widziałam "słabego" filmu z Dicaprio. Wyspa tajemnic, Krwawy diament, nawet Avatar mi się podobał. A ostatnio widziałam Incepcję. Super;)

8

Tamarka napisał/a:

Moim zdaniem DiCaprio zrobił coś niesamowitego - zrzucił z siebie Titanica i dla mnie kiedy teraz widzę, że gra w jakiś filmach, wiem, jedno - to bedzie dobre kino.
Podobnie jest z wyspą skazańców - widziałam i moim zdaniem film godny polecenia!

jestem tego samego zdania

9

Shutter Island to w moim mniemaniu jeden z lepszych filmów ostatnich lat. Nieźle napisany scenariusz, kilka zwrotów akcji i to nieustannie zasiewane w widzu ziarno niepewności. Warto wspomnieć również o grze aktorskiej głównego bohatera: doskonała.

10

Dla mnie trochę nudny film...może dlatego, że po prostu nie przepadam za Thrillerami, wrażenia na mnie nie zrobił.

11

Ja nie patrzyłam na ten film pod względem Leo. Uwielbiam taki gatunek. Myślałam, że wszystko rozumiem, a tu nagle całkowity zwrot akcji na koniec. Jak dla mnie 9/10.

12

A ja w połowie filmu przewidziałam koniec i dlatego się rozczarowałam. To jest ból ludzi, którzy oglądają za dużo filmów.

Ale klimat i aktorstwo na plus.

13 Ostatnio edytowany przez Ema (2011-02-17 01:44:45)

DiCaprio dopiero po Tytanicu udowodnił,że jest świetnym aktorem !

Ja go nie lubiłam,ale to sie zmieniło.

Mi sie ten film bardzo podobał ! Uważam,że jest swietny.

Polecam ,,Incepcja'' z DiCaprio tez. big_smile

Ja nigdy nie ogladam filmow dla aktorow.Ogladam sporo i po to aby ogladac. smile

14

Di Caprio jest świetnym aktorem,umie sie odnaleźć w każdej roli.Wyspa Tajemnic,bardzo fajny film.Niezły scenariusz i super zdjęcia. smile

15

Mnie do filmu zachęcił własnie DiCaprio bo uważam ze chyba nie oglądałam filmu w którym gra, który byłby beznadziejny. Wszyscy z Titanica kpią a każdy oglądał i praktycznie każdemu sie podobał wink Człowiek w żelaznej masce, Co gryzie Gilberta Grape'a, Złap mnie jesli potrafisz, Incepcja i Wyspa tajemnic również, moim zdaniem same dobre filmy wink
Podobał mi sie pomysł filmu i przynajmniej od samego początku zakończenie nie bylo oczywiste
9/10 wink

16

Bardzo mi się film podobał..
A DiCaprio zagarł rolę świetnie, podobnie z resztą jak w Incepcji.. smile

17

Zamyślona39 napisał/a:

Di Caprio jest świetnym aktorem,umie sie odnaleźć w każdej roli.Wyspa Tajemnic,bardzo fajny film.Niezły scenariusz i super zdjęcia. smile

Może nie tyle, że umie się odnaleźć w każdej roli, tylko ma dobre oko i wybiera zawsze najlepsze scenariusze big_smile

Mi się strasznie podobał film. Uwielbiam tego aktora. Naprawdę w ostatnich latach same świetne filmy z jego udziałem smile
Ten jeden z najlepszych! smile

18

O tak Kate,Leo rozwinął skrzydła.Incepcja,Krwawy diament,Niebiańska plaża(troszkę starszy film).Świetne produkcje.A w Wyspie Tajemnic był niesamowity.:)

19

Trochę przewidywalny moja ocena to 7/10

20 Ostatnio edytowany przez Silesia (2011-03-12 11:56:39)

W tym filmie DiCaprio po raz kolejny udowodnił, że jest świetnym aktorem.I tak jak napisała Noelle ten film jest taki, że "Na początku myślisz że rozumiesz wszystko, potem zdajesz sobie sprawę że nie wiesz niczego"

21

Oglądałam i na pewno nie powiem, że to przewidywalny film.

22

Film, chociaż miała mieszane uczucia kiedy oglądałam, po seansie uznałam za bardzo dobry,co najważniejsze troszeczke inny niż to co serwują nam teraz kina. Troche zaskoczenia, troche "o co kaman....", i na koniec dość przewrotne zakończenie. A co do Di Caprio, to szczerze powiem, że jest to naprawde dobry aktor,, który wyrwal się z szufladki Titanica. Powiem nawet, że teraz jako dojrzały facet bardziej mi się podoba:)) dla tych,którzy nie oglądali serdecznie polecam.

23 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2011-07-15 04:53:50)

Film niezly,aczkolwiek troche za dlugi,przez co odrobine nudny.
W polowie zaczal robic sie przewidywalny. Ogladam sporo thrillerow,wiec niektore rzeczy umiem juz wychwycic,aczkolwiek tez potrafil zaskoczyc.
DiCaprio niezly aktor, gra tez w dobrych filmach.Moze i smieja sie z Titanica , ale to i tak jeden z moich ulubionych filmow big_smile
Wiem,ze zdania odnosnie zakonczenia sa podzielone, a Wy za ktora wersja jestescie;byl oblakany,czy nie? wink

24

klimatyczny film, podobał mi sie.

25

bardzo mi się podobała Tajemnicza wyspa - lubię filmy w podobnym klimacie. Nie lubię kina banalnego - ten film banalny ani przewidywalny nie jest na pewno! POLECAM!

26

Świetny film, dokładnie ten klimat, który lubię smile Osobom, którym spodobał się ten film przypadnie pewnie do gustu także "Incepcja" - polecam smile

27

Kiedy ten film wchodził do kin to był dobry rok DiCaprio.
Dla mnie film bardzo dobry.
Dreszczyk emocji, ukłucie wątpliwości, zaskakujący koniec (oczywiście jak dla kogo tongue).
Polecam, bo warto zobaczyć.
Nie spotkałam się jeszcze z kimś, kto stwierdziłby, że film jest tragiczny i szkoda na niego czasu.
Czyli reżyser i scenarzysta wykonali swoją robotę jak należy smile
POLECAM.

28

Zdecydowanie potwierdzam. Film jest niesamowity, diCaprio ma w tym dużą zasługę.

29

większość filmów jest przewidywalna,oglądam pierwsze sceny i juz potrafie sie domyśleć jak film się skonczy.Oglądając Wyspę Tajemnic byłam pozytywnie zaskoczona.obejrzalam jednym tchem.Polecam

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Wyspa Tajemnic/Shutter Island (2010)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024