Witam Wszystkich. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Witam Wszystkich.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1 Ostatnio edytowany przez Shabby (2010-07-12 13:28:36)

Temat: Witam Wszystkich.

Witam,

W sierpniu skończę 26 lat. Po 2 letniej przerwie wróciłam na studia dzienne- pedagogika społeczno-opiekuńcza - zaliczyłam IV rok studiów i mam wakacje. W czasie przerwy od studiów pracowałam jako niania, ponad rok, później jako agent ubezpieczeniowy ... ta praca, ludzie, klimat pracy - wycieńczyły mnie psychicznie ... nie miałam ochoty na nic ... wróciłam na studia, jakoś odżyłam, ale dalej to nie byłam JA. Zawsze byłam osobą bardzo żywiołową, pełną pomysłów na spędzenie dnia, życia ... owszem zawsze byłam też nerwowa, ale podnosiłam się zawsze szybko z traumatycznych sytuacji. T

Pozdrawiam i mam nadzieję, że będzie mi się dobrze z Wami pisało, zarówno o tych ciężkich momentach w życiu jak i o tych pozytywnych.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Shabby (2010-07-12 08:16:50)

Odp: Witam Wszystkich.

Mam nadzieję, że nie przestraszyłam Was moim wstępem tongue
Bo widzę, że sporo osób zaglądało i nawet "cześć" nikt nie napisał. Mam gorsze dni, w gruncie rzeczy jestem pogodną osobą, pomocną i życzliwą.

Uwielbiam książki Whartona, Carrolla, Marqueza, sci-fi, fantasy.
Kocham eksperymentować w kuchni - lubię kuchnię polską, włoską, meksykańską.
Kocham zwierzęta, naturę, filmy przyrodnicze, dokumenty oraz ... horrory, komedie.
Jestem typową Lwicą ^^ o dobro swoich przyjaciół oraz rodziny walczę jak prawdziwa, rasowa lwica.
Jestem kochana i kocham, mam narzeczonego- pewnie o Nim też napiszę, kiedy nadejdzie odpowiedni moment.
Jestem jedynaczką- tak, tak wiem Co pomyślicie, ale jestem rozsądnie wychowana i nie jestem przykładną jedynaczką ^^

Tu chyba na tyle. :]

3

Witaj na forum smile
Tutaj napewno spotkasz życzliwe osoby i napewno będziesz się dobrze czuła.
miłego postowania smile

4

do mnie tez mozesz zawsze i o wszystkim pisac pozdrawiam

5

Witaj smile
Ja tez jestem jedynaczka smile
Tyle ze ja mam troje dzieci i narzeczonego ...
Piszesz ze lubisz kuchnie meksykanska... Ja tez smile Moge prosic o jakis dobry przepis??
Pozdrawiam Iza :*

6 Ostatnio edytowany przez Shabby (2010-07-12 20:53:00)

Witaj Izulko24, daj mi 3 dni i poszukam 2-3 przepisów, m.in. na chili con carne- dobry obiad w 1 garnku.
Jutro wyjezdzam na 3 dni, wiec po powrocie odezwe sie.

7

Shabby z przyjemnością witam Ciebie na forum! Widziałam że poudzielałaś się w kilku wątkach smile
Mam nadzieję że zostaniesz tu na dłużej,
Pozdrawiam smile

8

Witaj.A ten drugi post moglby byc w pierwszym po edycji,hehe.

9 Ostatnio edytowany przez Shabby (2010-07-12 21:16:03)

Dochodzę do wniosku, ze dużo lepiej wychodzi mi doradzanie innym aniżeli sobie samej ^^
W takim razie staram się pomóc innym osobą - mam nadzieję, że dobrze mi to wychodzi.

Pella napisał/a:

Witaj.A ten drugi post moglby byc w pierwszym po edycji,hehe.

Zgadza się, ale zależało mi na tym by były osobno- trochę obcięłam pierwszy post w dniu dzisiejszym. I tak oto powstały dwa w dwa dni.
Nie martw się - nie należę do tych co nabijają posty smile

10

Dziekuje Shabby tak wiec czekam na przepisy pozdrawiam i zycze udanego wyjazdu smile

11

witaj Shabby,czytałam kilka Twoich postów - kolejna mądra kobietka na forum;)

12

Witaj wink
Dziewczyny mają rację, mądrze piszesz wink

13

Witaj na forum, miłego postowania. big_smile

14

Czy są jakieś Panie z Krakowa ? smile
Po przeczytaniu kilku postów innych Pan, w innym topikach dochodzę do wniosku, ze nalezę do tych, które zawiodły się na "kobiecej" przyjaźni, od x lat miałam za przyjaciół facetów, źle nie wychodziłam na tych przyjaźniach, ale brakuje mi kobiecych rad ...

15

Izulka24 dla Ciebie, narazie jeden.

CHILI CON CARNE

Składniki:

1 kg mięsa wieprzowo-wołowego
1-2 puszki czerwonej fasoli w zalewie
1-2 puszka fasoli białej w zalewie pomidorowej
1 puszka kukurydzy
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
1 litr soku pomidorowego z kartonu
1 puszka pomidorów bez skorki albo 3-4 pomidory obrane ze skóry
2 duże cebule
2 papryki zielone albo żółte
2 czerwone papryczki chili lub łyżka mielonego chili
4 ząbki czosnku lub 3 kostki przyprawy czosnek "kostka knorr"
Sól / Pieprz / Słodka papryka / Bazylia / 2 liście laurowe do smaku

Jak przyrządzić ?

Mięso - przyprawione : solą, pieprzem, słodka papryka, 2 liśćmi laurowymi - dusimy do momentu aż zrobi się miękkie, później lekko podsmażamy.
Do garnka wlewamy 2 łyżki oliwy, podsmażamy drobno pokrojony czosnek, następnie dodajemy cebulę i podsmażamy, dodajemy do tego mięso.
Wrzucamy papryczki chili/paprykę w proszku, pokrojoną paprykę zieloną/żółtą i dodajemy koncentrat pomidorowy.
Po około 5 minutach wlewamy pomidory wraz z sokiem, doprawiamy solą i pieprzem, bazylia, dusimy około 15 minut. Następnie dodajemy fasolę i kukurydzę i gotujemy przez około 5 minut.
Wlewamy sok pomidorowy. Ostatecznie doprawiamy wedle uznania. Po ok 15minutach mamy gotowy cały garnek chili con carne, danie jest w proporcjach dla większej ilości osób, spokojnie w lodowce przetrwa 3-4dni.

Smacznego.

16

witaj cieplutko Shabby smile

17

Witaj agileo ^^

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Witam Wszystkich.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024