Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-06-16 00:18:21

Jenot
Gość

Samotność po stracie bliskiej osoby

Chce aby ktoś mnie usłyszał! By znalazł sie ktoś kto uszanuje moje potrzeby,kto za dzwoni o północy bo ma problem! Szukam kogoś kto mi może pomóc a ja moge pomóc jemu.
Właśnie straciłam przyjaciółke (nawet nie wiem czy kiedykolwiek byłyśmy przyjaciółkami) i nie moge sobie poradzić  z samotnością.

#2 2008-06-16 09:00:50

Joasia
100% Netkobieta

Re: Samotność po stracie bliskiej osoby

Piszesz, że straciłaś kogoś bliskiego. Nie rób teraz nic pochopnie. Czujesz sie okropnie- to normalne. Daj sobie czas na ochłonięcie, nie reaguj gwałtownie i nie szukaj nikogo na siłę.
Daj sobie trochę czasu, by się nad tym zastanowić: co się stało i dlaczego? być może weź trochę wolnego, wyjedź gdzieś i uspokój myśli.
Nie napisałaś wiele, dlatego trudno mi sie do tego odnieść. Myślę, że skoro miałaś bliską przyjaciółkę to znaczy, że jest w Tobie zdolność do bliskości z drugim człowiekiem. A zatem bez obaw!
Niezależnie od tego, jak bardzo będziemy się przeciw temu buntować, dzieje sie w naszym życiu tak, że ludzie przychodza i odchodzą- czasem są to tak bliskie osoby, że nie wyobrażamy sobie bez nich życia, a jednak... Trzeba po prostu wypracować sobie akceptację takiego stanu. Być może z perspektywy czasu zobaczysz jak wiele to doświadczenie Cię nauczyło, wzmocniło, lub po prostu przyniesie ono taką przyszłośc , której teraz nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć.
Życie to droga, wędrówka, rzeka- słowem- ciągłe zmiany- ona odeszła, ale jeśli będziesz otwarta to pustka po przyjaciółce wypełni się być może osobą, która będzie bardziej godna Twej przyjaźni...

"Dopóki walczysz- jesteś zwycięzcą"

#3 2008-10-03 00:46:38

izabelka
Gość

Re: Samotność po stracie bliskiej osoby

JEŻELI CHCESZ POGADAC , WYSŁUCHAM. PRZESZŁAM PODOBNA TRAGEDIE.

Dodaj odpowiedź

Stopka forum