Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...
Nie jesteś zalogowany.
Strony: 1
Drogie forumowiczki....Jakie minerały są najważijsze dla 4 letniego dziecka?? W jakich produktach mogę je znaleźć?? Czy podajecie dziecio jakieś specjalne produkty uzupełnione w minerały??
No dziewczyno, oczywiscie ze nalezy podawac dzieciom mineraly.
My dajemy magnez, poza tym najlepsze minerały są w prawdziwej wodzie mineralnej (nie mylić z źródlaną)
Czy pytasz bo wydaje Ci się, że czegoś brakuje? Zauważasz może brak jakiegoś minerału? Czy po prostu chcesz, żeby dziecko miało to co najlepsze?
Jak każda mama.
Warto przede wszystkim wprowadzić dietę zróżnicowaną - dużo owoców, wszystkiego po trochę, unikając tłustych, niestrawnych potraw i nadmiaru słodyczy (chociaż czasem to trudne). Bardzo ważny jest wapń - składnik kości. Znajduje się w produktach mlecznych. Zresztą akurat o tym to pewnie wiesz, bo dużo reklamują w tv
Specjalistką nie jestem, tyle tylko z doświadczenia mogę powiedzieć.
Strony: 1