Ufacie Tuskowi??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

1

Temat: Ufacie Tuskowi???

Premier Donald Tusk jest politykiem, który cieszy się największym zaufaniem wśród Polaków - ufa mu 69 procent ankietowanych przez CBOS.
Kolejne miejsca w rankingu zaufania zajmują minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski (55 procent zaufania) i marszałek Sejmu Bronisław Komorowski (53 procent).
Badanie wykonano w dniach 9-12 maja na 1116-osobowej reprezentatywnej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski.

A Wy jak sie zapatrujecie na te wyniki sondazu???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ufacie Tuskowi???

Hmm, ja chyba mu też coraz mniej ufam. Mam nieodparte wrazenie, że stał się taki nienaturalny. Ja chyba z nich wszystkich najbardziej ufalam i ufam Aleksandrowi Kwaśniewskiemu, i to się chyba już nie zmieni.

3

Ufam Tuskowi...jeszcze. Ale nie widzę żadnych efektów jego pracy. Mam jednak nadzieję, że coś ruszy i osoby, które go popierają będą zadowolone.
Ciagłe kłótnie wśród polityków powodują, że nie potrafią współpracować i wprowadzić w życie potrzebnych zmian. Tak jest odkąd pamiętam.

4

Pytanie o zaufanie jest zawasze ładnie skonstuowane w sondażach. Wgłębiając się w literaturę o tworzeniu sondaży był przykład, że jeśli w mediach są wyniki dotyczące zaufania to zazwyczaj pytanie jest zadane o sympatię, albo wiarygodność...
Ja nie ufam Tuskowi, bo szerego jego poczynań jest jak z kosmosu (brak dymisji niekótrych ministrów, doktorat po licencjacie, zniesienie abonamentu, przekazanie stacji lokanych władzom samorządowym itd.), nie mówiąc o braku wywarzenia słów (podórż życia) i wodolejstwie (expose bis czyli głodne dzieci).
Można mi zarzucić żebym czekała z ostrym słowem bo rząd dopiero się rozkręca. Nie zaczekam bo pamietam doskonale jak od PiS-u wymagano spełnienia obietnic po kilku miesiącach.
Jedną obietnicę spełnił: Polacy wracają z Irlandii- ale nie dlatego że Polska to Idylla, ale dlatego, że tam sami finansowo nie wyrabiają bo płace sa niższe, a wszystko drożeje.
Takiemu człowiekowi nie ufam. Czekam na cud- może zmienię zdanie.

5

Nie ufałam Tuskowi...i nie zaufam...Po ktora kieruje to była UW...te same metody ...

6

marti napisał/a:

Premier Donald Tusk jest politykiem, który cieszy się największym zaufaniem wśród Polaków - ufa mu 69 procent ankietowanych przez CBOS.
Kolejne miejsca w rankingu zaufania zajmują minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski (55 procent zaufania) i marszałek Sejmu Bronisław Komorowski (53 procent).
Badanie wykonano w dniach 9-12 maja na 1116-osobowej reprezentatywnej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski.

A Wy jak sie zapatrujecie na te wyniki sondazu???

WSZYSKO TO JEDEN SY6F - TAK SCZERZE TO MAM DOSYŹĆ????/

7

Elcia, sprezycuj co Ci się nie podoba. Wszystko to pojęcie bardzo ogólne.

8 Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-11-13 01:38:30)

.

POzdrawiam

9

Nie ufałam, nie ufam i nie zaufam ...komus kto kłamie jak z nut....

10

Ja generalnie nie głosowałam ani na niego ani na jego partie choć cieszyłam się jego wygraną.Jednak z każdym dniem w dobie naszego kryzysu i tego co się dzieje myślę że wszyscy są tacy sami wszyscy obiecują przed wyborami a potem mają nas gdzieś

11

Moim zdaniem zasluguje na zaufanie, stara sie byc wporzadku,jak na ideologie naszego kraju ,ale nie uwazam go za medium! to tyle !

12

ja jak narazie to jeszcze ufam, jesli to mozna nazwać zaufaniem , bo polityka coraz bardziej podnosi mi ciśnienie.

13 Ostatnio edytowany przez kasiulka188 (2009-03-26 00:10:48)

A ja wam teraz cos powiem....
Do wszytkich tych co ufają temu dwulicowemu człowiekowi oczywiście nie obrażając was bo każdy ma prawo mieć swoje zdanie:
1. jak miały być przedwczesne wybory "kochany premier Tusk" obiecywał że stworzy w Polsce drugą Irlandię. Oczywiście poniekąd w dużym stopniu się wywiązał bo ceny wszytkiego podskoczyły tak do góry że przewyższają już nawet niektóre irlandzkie. Wszytko poszło do góry bardzo bardzo wysoko tylko jedno praktycznie pozostało na tym samym poziomie- ZAROBKI przeciętnych i biednych ludzi o politykach nawet nie mówie bo to inna bajka.
2. ponad to naobiecywał modernizacje dróg itp i co z tego??? a to że jeżdżąc codziennie do pracy dwa razy w roku muszę robić zawieszenie. Tak mamy zmodernizowane drogi
3. wysprzedał całą resztę państwowych rzeczy których nie zdążyli sprzedać jego poprzednicy. I do tego jeszcze chce prywatyzować służbę zdrowia. Niech zmodernizuje zobaczymy czy jak przyjdzie wam płacić niewyobrażalne pieniądze za leczenie też będziecie mu ufać. Dojdzie do tego co na zachodzie że do lekarzy będziemy chodzić tylko w ostateczności...
4. Za wszelką cenę chce dogodzić  USA dając sobie wepchać tarcze antyrakietową w zamian za stare samochody wojenne które amerykanie wyrzucają na złom. Dlaczego Czesi mają zniesione wizy do USA a my nie??? Kiedyś byliśmy niewolnikami Rosji teraz jesteśmy Ameryki...
5. Dogadzając UE odcioł całkowicie rynek z Rosją- światowym mocarstwem, na czym mogliśmy zbić porządną kasę. Dlaczego Rosja omineła nas z gazem??? W tym momencie rynek trudno bedzie odbudować.
6. Tusk to człowiek który kiedyś należał do słynnego AWS które pogrążyło Polskę! a dlaczego to każdy wie.... chyba nie trzeba tlumaczyć jacy ludzie tworzyli AWS (cie sami którzy PO)
7. I najważniejsze JAK MOŻNA UFAĆ CZŁOWIEKOWI KTÓRY NIE PATRZY W OCZY! Przypatrzcie się jak udziela wywiadu mówi przemówienie itp. zawsze unika kamery nigdy nie patrzy w obiektyw!

Wg mnie jest fałszywy  i jeszcze trochę a całkiem nas wykończy.

Wiecie co jest sukcesem największych mocarstw w  świecie? to że w ich parlamentach zasiadają ludzie zamożni którzy nie potrzebują kraść w polskim parlamencie zasiadają ludzie tacy jak Tusk i do póki będą zasiadać nic się nie zmieni.
Zastanówcie się komu ufacie.....

14 Ostatnio edytowany przez Bożena (2009-03-25 23:57:47)

Możesz nie lubić premiera Tuska, możesz mieć o nim złe zdanie, ale nie obrażaj go na forum zwłaszcza, że to jest osoba publiczna. A po drugie na forum nie przeklinamy i nie używamy obraźliwych określeń w stosunku do innych. Edytuj swój post tak, by był zgodny z regulaminem i nie obraźliwy dla innych.

15

Bardzo przepraszam jeśli mój post kogoś uraził ale o ile sobie przypominam nie obraziłam tam żadnej użytkowniczki forum i nawet nie miałam takiego zamiaru.
Co do Tuska myślę że raczej na forum nie zagląda bo mało go to interesuje. Co do wypowiedzi na jego temat to przecież mogą mieć własne zdanie w końcu mamy wolność słowa w  Polsce co gwarantuje nam konstytucja i uważam że skoro Tusk jest osobą publiczną to mogę wyrazić moje zdanie na jego temat w końcu jestem obywatelem Polski i należy mi się to.
Za przekleństwa jeszcze raz przepraszam i oczywiście je czymś zastąpię.
Jeśli nieświadomie uraziłam jakąś użytkowniczke forum to też przepraszam.
Jednak za mój pogląd na temat Tuska przepraszac nie będę i go nie zmienię.
Pozdrawiam...

16 Ostatnio edytowany przez Bożena (2009-03-26 00:09:11)

Nie mówię, że masz zmieniać pogląd. Nie obraziłaś żadnej użytkowniczki osobiście, ale są tu na pewno zwolennicy Tuska i mogli się poczuć obrażeni określeniami  jakich użyłaś. I tylko o to mi chodzi.

17

Droga Bożeno o ile rozumiem wątek dotyczy tego czy ufamy Tuskowi. Ja wyraziłam swoje zdanie i uzasadniłam dlaczego. Bardzo chętnie usłyszę zdanie innych użytkowniczek, choćby nawet zwolenniczek Tuska i uzasadnienie dlaczego mu ufają. Ja powiedziałam dlaczego nie ufam i myślę że nikt nie powiniem czuć się tym urażony. Jeśli ktoś powie dlaczego ufa i poda argumenty ja naperno nie poczuję się urażona. Myślę że to forum właśnie po to jest żeby rozwinąć taki temat i przedstawić różna poglady a nie tylko te dobre na temat premiera...

18

Nie rozumiesz mnie. Nie kwestionuję tego jakie masz zdanie o Tusku.

kasiulka188 napisał/a:

temu dwulicowemu człowiekowi

Wydaje mi się, że to  jednak jest obraźliwe. Moja reakcja byłaby taka sama, gdybyś pisała o każdej innej osobie, niekoniecznie polityku. 

kasiulka188 napisał/a:

Myślę że to forum właśnie po to jest żeby rozwinąć taki temat i przedstawić różna poglady a nie tylko te dobre na temat premiera...

Masz rację. Tylko na spokojnie i kulturalnie.

19

poprawiłam to co napisałam wcześniej czyli słowo "dwulicowiec" bo po głebszym zastanowieniu doszłąm do wniosku że zabrzmiało za ostro ale zwrot "dwulicowy czlowiek" jest wg mnie spokojny i kulturalny a oznacza nic innego jak to co napisałam w pk7 i to że ten człowiek wg mnie ma dwa oblicza. Pierwsze ładnie, pięknie uśmiecha się do ludzi i obiecuje a drugie robi to co robi czyli niszczy nasz kraj. Oczywiście to jest tylko moja subiektywna wypowiedź i ten zwrot wyrażał moje zdanie o tym człowieku. Uważam że nikt nie powinien czuć się obrażony bo to tak jakby ja czuła się obrażona gdyby ktoś powiedział że Tusk jest kochanym człowiekiem.
Analogiczna sytuacja:)

20

Ja już żadnemu politykowi nie ufam. Czy można tu kogoś wymienić, komu można zaufać, chyba nie . Wszyscy pięknie mówią, tak długo jak się nie dostaną do władzy. A jak już mają to co chcą, to tylko o rodzinie pomyślą o znajomych. A tacy jak my? Przed wyborami mówią, że od nas wszystko zależy.

21 Ostatnio edytowany przez beatkam63 (2009-03-26 10:10:24)

LANDA napisał/a:

Ja już żadnemu politykowi nie ufam. Czy można tu kogoś wymienić, komu można zaufać, chyba nie . Wszyscy pięknie mówią, tak długo jak się nie dostaną do władzy. A jak już mają to co chcą, to tylko o rodzinie pomyślą o znajomych. A tacy jak my? Przed wyborami mówią, że od nas wszystko zależy.

Uważam tak samo. Jesteśmy potrzebni jako masa do wybrania ich na wygodne stołki a potem już guzik ich obchodzimy. Zawsze myślałam ,że Polska to my jako naród. Dziś myślę, że to jakiś abstrakcyjny stwór.
A najgorsze jest to ,że korzystają z uprzywilejowania i nie ponoszą konsekwencji za błędne decyzję. Bycie posłem czy senatorem to bardzo popłatne i bezpieczne zajęcie. Najlepsza fucha w naszym kraju. Zero ryzyka a płaca jak się patrzy i to nie opodatkowana. Do władzy moje panie trzeba nam  iść tylko mamy zero szans jak sądzę.

22

właśnie o to chodzi dziewczyny:)

23

Ok kasiulka188, teraz bardziej rozumiem sens tej wypowiedzi.

24

Ja się pytam tych wszystkich którzy na niego głosowali, gdzie macie tą drugą Irlandię ?! Od początku pic na wodę, ale o tak mnóstwo osób dało się nabrać...

25

Ja mu nie ufam i nigdy nie ufałam. a wyniki CBOŚ sa idealnym przykladem na to jak można socjotechnicznymi sosobami manipulować tłumem mydląc iim oczy:)

Jakolwiek nie widze żadnych efwektów pracy tego rzadu.

26

No ja się zbyt wypowiedzieć nie mogę,bo jeszcze mnie polityka nie interesuje.Ale pani w szkole na WOSie uczy nas pomalutku o tej demokracji i polityce.Jak dla mnie czesc polityków nic nie robi,albo sie kłócą z tego co widzę.
Czy polityka wogóle można UFAĆ ?  no nie wiem,ja sądzę,że nie,kto wie po co coś robią,nawet jeśli mówią,że dla nas to może oni maja w tym jakieś plany dotyczące siebie.
Pieniądze z człowiekem mogą zrobić wszystko...

27

ViolkQ wiesz pani w szkole uczy tego co jest w książkach a tam nie zawsze jest prawa... jedno jest pewne polityka nie nalezy ufać bo jak widać w polskim rządzie nie ma kommu ufać

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024