Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!
Nie jesteś zalogowany.
Stwórzmy sobie listę błędów, które popełniamy w podejściu do seksu i już podczas samego stosunku, to pomoże nam uniknąć ich w przyszłości. Ja jako pierwszy błąd proponuję to, że nie mówimy partnerowi wprost o tym czego oczekujemy licząc na to,że partner się domyśli i że czyta w naszych myślach. Myślę, że pownnyśmy być bardzo otwate i poprostu mówić, że chcemy tego, a tamto nam się mniej podoba. Partner powinien taką proaktywność odebrać z życzliwością, bo jemu też zależy na naszej rozkoszy i przyjemności.
Mnie się wydaje, że to najważniejszy i podstawowy błąd i że inne (jeżeli są) to wynikają właśnie z tego. I ja jeszcze proponuję brak akceptacji własnego wyglądu. A bo za dużo tu, za mało tu i co on sobie pomyśli jak zobaczy to i owo. A jeżeli już leży się w łóżku z facetem, to chyba mu te dodatkowe cm czy ich brak nie przeszkadzają (tak myślę i mam nadzieję ![]()
Zgadzam sie z Anna. Wyglad i samokrytycyzm, ktore blokuja przed całkowitym otwarciem się na partnera. Generalnie mężczyźni są znacznie mniej krytyczni wobec naszego ciała, niż my same. Gdy zaczynamy się zakrywać podczas seksu, oni sie tym rozczarowują, bo im te detale, które nam spędzają sen z powiek, w ogóle nie przeszkadzają!
... i bez zadnych glupich rozmow na inny temat! To tak jakby lezec z nim w biały dzien na lozku, my piescimy go oralnie a on czyta gazete albo oglada serial. Trzeba sie skupic, a nie urzadzac jakies szopki;)
Niestety wiem to z doswiadczenia, bo gdy pewnego dnia zebrało mi sie na glupie rozmowy w lozku, to moj żołnierzyk przestał być gotowy do walki .... ;/
samoakceptacja, otwartość i brak egoizmu - to chyba podstawa dobrego seksu.
ja sporo nowego dowiedziałam się z filmu "miłosny przewodnik", który szczerze polecam...
no ogladalem ten filmik, tez polecam - wyjatkowo udany, ciekawe podejscie do tematu i ujecia;)
a co do tematu, kkk123 - nie tylko mezczyzni maja czasem problem ze "skupieniem sie"![]()