Pytanie do kobiet które podczas ciąży miały kota w domu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Pytanie do kobiet które podczas ciąży miały kota w domu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Pytanie do kobiet które podczas ciąży miały kota w domu

Czy kot stwarza realne zagrożenie dla rozwoju ciąży ? Pamiętam jeszcze z czasów szkolnych gdzie mówiono, że koty stwarzają ryzyko toksoplazmozy, czy to jest prawda ? Dowiedziałam się niedawno, że jestem w ciąży i chciałabym eliminować zagrożenie związane z toksoplazmozą. Chciałabym się dowiedzieć na ile jest to realne zagrożenie, bo przychodzą mi teraz myśli o ewentualnym oddaniu kota - oczywiście żeby nie było nie szukam żadnego pretekstu i nie chciałabym tego robić, no ale teraz z oczywistych powodów rozwój dziecka jest dla mnie ważniejszy. Kot to też nie jest pies, że aż tak mono emocjonalnie się do człowieka przywiązuje. Jak to u was wyglądało ? Czy coś się zmieniło u was w momencie gdy dowiedziałyście się o ciąży ?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Pytanie do kobiet które podczas ciąży miały kota w domu

Gratulacje ciąży

Nie musisz oddawać kota. Ja bedac w ciąży z córką też miałam kota i wszystko było ok

Jeżeli kot jest domowy i ma regularnie sprzątane w kuwecie to ryzyko jest prawie zerowe

3

Raczej niewielkie zagrozenie jesli kot domowy q nie "podroznik"?

Sprzatanie w kuwecie zostaw komus innemu

Bert44 napisał/a:

Raczej niewielkie zagrozenie jesli kot domowy q nie "podroznik"?

Sprzatanie w kuwecie zostaw komus innemu

Tak niech ktoś inny sprząta albo ona w rekawiczkach i myje ręce po tym

5

Proponuję kota zabrać do weta na ogólne przebadanie.
Zachować odpowiednią higienę.
Kot to nie pies i z tym sie zgadzam, ale kot potrafi bardzo przywiązać się do człowieka i porzucony cierpi bardzo.

Szczęśliwego rozwiązania życzę.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Pytanie do kobiet które podczas ciąży miały kota w domu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024