Pierwszy raz - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Pierwszy raz

Hej, mam prawie 18 lat i az do teraz wstrzymywałam się przed swoim pierwszym razem - nie byłam gotowa. Mam chłopaka od 3 lat, więc ten temat cały czas był gdzieś tam obecny ale tak na prawdę od kilku tygodni wisiało to w powietrzu. Wczoraj to zrobiliśmy, byliśmy sami w domu, zapalił świeczki, nie bolało ani nie było krwi - ogółem myślałam że będzie gorzej. Oczywiście użyliśmy prezerwatywy i żelu plemnikobójczego tuż po stosunku, z racji że zdarzyła się taka sytuacja, że kazałam mu wyjść kiedy będzie dochodził, mimo że miał gumkę z racji że moje myśli nie dają mi spokoju i wtedy kompletnie bałabym się , że jestem w ciąży - on wyjął, ale zdjął gumkę żeby dojść mi na brzuch, trochę poleciało nad pochwę ale w okolicy podbrzusza. Nic nie spłynęło bo od razu wytarliśmy i się umyłam.
Z racji że to mój pierwszy raz a ja mam dosyć natrętne myśli, to teraz boję się że jestem w ciąży. Użyliśmy gumki i takich środków które mieliśmy z racji na to że nie mam jeszcze 18 lat, i nie mogłam się lepiej przygotować. Myślę, że to i tak dobrze że użyliśmy jednak tych środków antykoncepcji, ponieważ wiem że niektóre pary stosują wyłącznie stosunek przerywany i liczą na jego skuteczność.
Teraz niestety mimo tego wszystkiego obawiam się ciąży, ponieważ nigdy tego nie robiłam i jeszcze tak na prawdę się na tym dobrze nie znam. Mam okres za tydzień, objawy okresu już mam typu tkliwość piersi, ból głowy itd. ( Objawy pojawiły się już przed stosunkiem ) . Piszę to tutaj, bo nie mam z kim o tym porozmawiać. Moja przyjaciółka się wstydzi a chłopaka nie chce nadmiernie stresować. Spójrzcie na to z obiektywnej perspektywy, mimo ze sądzę że nie ma możliwości abym była w ciąży, ale miło byłoby dostać zapewnienie osób obiektywnych .

Zobacz podobne tematy :
Odp: Pierwszy raz

Strach ma wielkie oczy moja mała koleżanko. To normalne że sie boisz. W tym wieku każdy ma taki sam lęk przed ciążą. Z wiekiem to przechodzi i zostaje czysta przyjemność. Nie jestes w ciąży. Dobrze że używacie zabezpieczenia. Jak bedziesz starsza pomyśl o wkładce, a teraz ciesz się zyciem.

3

Masz mniej niz cwierc procenta szansy, ze jestes w ciazy

4

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Strach ma wielkie oczy moja mała koleżanko. To normalne że sie boisz. W tym wieku każdy ma taki sam lęk przed ciążą. Z wiekiem to przechodzi i zostaje czysta przyjemność. Nie jestes w ciąży. Dobrze że używacie zabezpieczenia. Jak bedziesz starsza pomyśl o wkładce, a teraz ciesz się zyciem.

Hmm, dziękuję za odpowiedź , ogólnie wtedy kiedy to pisałam nie miałam żadnych objawów okresu, ale dziś od rana bolą mnie plecy, mam tkliwe piersi, ale też wystąpiła suchość pochwy, nie wiem czy to objaw okresu czy wysuszyła się przez lubrykant, żel lub prezerwatywę, ale myślę że na objawy ciąży byłoby za wcześnie a ból pleców taki na dole jest raczej charakterystyczny, dlatego trochę mi to pomogło utrzymać nerwy na wodzy - ale wiadomo, to mój pierwszy raz a moja głowa to po prostu szaleje na tym punkcie

5

New Me napisał/a:

Masz mniej niz cwierc procenta szansy, ze jestes w ciazy

Dziękuję za odpowiedź . Po prostu naczytałam się już tego wszystkiego na internecie a wiadomo jak to na internecie zaraz wszystko wyskakuje to co niepotrzebne, zabezpieczyliśmy się  i też był stosunek przerywany dodatkowo więc też myślę że mogłoby być bez tego o wiele gorzej, ja osobiście bez zabezpieczenia bym tego nigdy nie zrobiła . Pozdrawiam

6

witam
w jakim wieku mieliście swój pierwszy raz? i z kim, był to partner od dłuższego czasu, to spontaniczny sex, może z kimś z rodziny, nauczyciel, opiekun?

Spokojnie to sa niskie wrecz zerowe szanse na ciaze. Pierwszy raz po za tym czesto jest stresujacy

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024