Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Na jednych z zajęć mieliśmy napisać pracę na temat naszego wyobrażenia przyszłośći.
Bardzo podobał mi się fragment pracy koleżanki w ktorym opisała sklepy dla singli. Miejsce gdzie kazdy samotny bedzie mógł sobie kupić druga połówke według swoich oczekiwań.
A jak Wy moi drodzy jak wyobrażacie sobie "sposoby" na samotoność w futurystycznej przyszłości???
Przecież jeszcze jakieś 20 lat temu nikt by nie pomysla o czatach i randkach przez inetrnet.....
Z tymi połówkami to ja jestem ostrożna. Zbyt często widzę połączenie połowy jabłuszka rajskiego z połówką ogromnej koszteli, mnie to nie odpowiada.
Marzy mi się bycie przyjacielem dla samej siebie, by nie odczuwać samotności i z radością czerpać z życia towarzyskiego to co najlepsze.
Myślę, że zniknie kiedyś problem singli jako istot samotnych, czytaj mniej wartościowych smutasów.
Tak czy tak moim zdaniem rozwiązaniem jest optymizm i akceptacja tego co mogę zaakceptować oraz umiejętność zmiany tego czego zaakceptować nie mogę.
Pozdrawiam cieplutko
Aż się wzdrygnęłam na myśl o futurystycznych wizjach:)
Myślę, że nie ma lepszych sposobów niz tradycyjne! Im bardziej tradycyjne, mniej sms'owo-mailowe, mniej "poprzez", a bardziej wprost- tym dla mnie bardziej "ludzko", a kto wie czy też i nie trwalej?!