Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-05-21 02:59:47

aleX
Moderator

samotość w przyszłości.....

Na jednych z zajęć mieliśmy napisać pracę  na temat naszego wyobrażenia przyszłośći.

Bardzo podobał mi się fragment pracy koleżanki w ktorym opisała sklepy dla singli. Miejsce gdzie kazdy samotny bedzie mógł sobie kupić druga połówke według swoich oczekiwań.

A jak Wy moi drodzy jak wyobrażacie sobie "sposoby" na samotoność w futurystycznej przyszłości???

Przecież jeszcze jakieś 20 lat temu nikt by nie pomysla o czatach i randkach przez inetrnet.....

#2 2008-05-21 19:08:31

hania23
O krok od uzależnienia

Re: samotość w przyszłości.....

Z tymi połówkami to ja jestem ostrożna. Zbyt często widzę połączenie połowy jabłuszka rajskiego z połówką ogromnej koszteli, mnie to nie odpowiada.
Marzy mi się bycie przyjacielem dla samej siebie, by nie odczuwać samotności i z radością czerpać z życia towarzyskiego to co najlepsze.
Myślę, że zniknie kiedyś problem singli jako istot samotnych, czytaj mniej wartościowych smutasów.
Tak czy tak moim zdaniem rozwiązaniem jest optymizm i akceptacja  tego co mogę zaakceptować oraz umiejętność zmiany tego czego zaakceptować nie mogę.
Pozdrawiam cieplutko

#3 2008-05-21 22:19:13

Joasia
100% Netkobieta

Re: samotość w przyszłości.....

Aż się wzdrygnęłam na myśl o futurystycznych wizjach:)
Myślę, że nie ma lepszych sposobów niz tradycyjne! Im bardziej tradycyjne, mniej sms'owo-mailowe, mniej "poprzez", a bardziej wprost- tym dla mnie bardziej "ludzko", a kto wie czy też i nie trwalej?!

"Dopóki walczysz- jesteś zwycięzcą"

Dodaj odpowiedź

Stopka forum