Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-05-15 01:20:03

fit26
Niewinne początki

pojedyncze pytania w sprawie diety

Witam,

jesli mogę sobie pozowlić na taki zabieg, to zakladam nowy temat, w ktorym bedzie mozna zadawac krotkie pytania dotyczące diet i odżywiania.

Z racji, ze zajmuję się tymi kwestiamy, w wolnych chwilach postaram sie udzelać odpowiedzi. Miloby było, gdyby podobne zaangażowanie wykazały inne osoby zorientowane w temacie.

POZDRAWIAM

#2 2008-05-19 23:17:21

hajabuza
Gość

Re: pojedyncze pytania w sprawie diety

Czesc smile

Poszukuje skutecznego sposobu na schudniecie 5 kg( bez glodzenia sie) z 62kg do 57.Odkad prowadze bardziej siedzacy tryb zycie troszke mi sie przytylo :/Dziekuje za pomoc!

#3 2008-05-19 23:27:51

fit26
Niewinne początki

w pierwszej kolejnosc ograniczenie, a najelpiej eliminacja z diety wszselkich wysoko przetworzonych i wysoko indeksowych produktow. a wiec na pierwszy ogien idą slodycze, cukry rafinowane, pozniej biale pieczywo, biale makarony, kisiele, budynie itp... generalnie zmniejszenie ilosci spozywanych weglowodawnow powinno przyniesc zauwazalne efekty.

tutaj nie ma tajemnic, są podstawy - z reszta niezwykle skuteczne. wszelkie glodwoki spowalniaja przemiane materii i sprawiaja ze jak wracamy do dawnych nawykow zywieniowych - mocno tyjemy.

reasumujac - warto wprowadzic zdrową, zbilansowaną dietę

#4 2008-05-20 16:08:47

Ewelina18
Zaglądam tu coraz częściej

Mam problem z wagą jak zaczełam brać sterydy na stawy. Przytyłam wtedy 15 kg!! Teraz mam 3 pary dżinsów które mogę ubrać. Ograniczam się. nie jest słodyczy. Słodzę herbatę miodem, jem dużo warzy i owoców, ciemny chleb i co i waga dopiero ruszyła 3 kg mi ubyło. Jem 3 godziny przed snem.

Dodam że nie mogę uprawiać intensywnych ćwiczeń. Nie wiem jak przeżyję to lato. Czy można to jakoś przyspieszyć??

#5 2008-05-20 17:43:33

fit26
Niewinne początki

znmaczne ograniczenie ilosci spozywanych weglowodanow (dieta low-carb), wieksze spozycie bialek i umiarkowane tluszczu powinno byc najlepszym sposobem na pozbycie sie nadwagi. jesli strcilas juz okolo 3 kilogramow, tzn ze jestes na dobrej drodze. ile czasu Ci to zajelo?

#6 2008-05-20 20:56:02

hajabuza
Gość

mysle ze wszystkim bardziej pomoga komentarze w stylu jedz to ...   tego... unikaj, anizeli mniej weglowodanow :)mimo wszystko dzieki:)

#7 2008-05-21 07:33:54

Ewelina18
Zaglądam tu coraz częściej

zajęło mi to tydzień a teraz waga stoji

#8 2008-05-28 06:24:46

haniatk
Niewinne początki

witam,
jeżeli w ciągu 1 tygodnia schudłaś 3 kg to było to dużo. Waga przez jakiś czas na pewno będzie stała, ale jeśli będziesz wytrwała w postanowieniach i będziesz piła dużo wody mineralnej niegazowanej to zaczniesz znowu chudnąć. Tylko musisz dać organizmowi odpocząć. I nie zapominaj o owocach i warzywach :-)

Stopka forum