Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...
Nie jesteś zalogowany.
Każda z nas chyba słyszała historie o pedofilu, gwałcicielu (nie wiem jak mam go nazwać) który więził swoją córkę i ja gwałcił przez ponad 20 lat.....to tak w wielkim skrócie....
Ale mnie zastanawia jedno... jak ten człowiek musiał czuć sie SAMOTNY!!!!! że wpaść na coś takiego i prowadzić podwójne życie......
Rozumiem, że doniesienia o tragedii w Austrii wywołują różne emocje i kometarze. Nie rozumiem jednak "ambiwalencji" wobec postaci Fritzl'a. Samotność, prowadzenie podwójnego życia?!? Ten człowiek nie był był po prostu żonaty, a na boku miał kochankę...co ja bym nazwała "podwójnym życiem". Ten człowiek tłumaczył się, iż więziąc swoją córkę robił to dla jej dobra, bo "źle się prowadzała" (życie nastolatki: kluby, imprezy, próbowanie życia).
Ofiara była przez kilka pierwszych miesięcy dosłownie uwiązana na smyczy w swej celi...Ofiarom zagroził, iż jeśli będą próbowali ucieczki, zostaną zagazowani...
Jak burzliwie zakłócony miał ten mężczyzna obraz tego co jest dobre a co złe?! Psychopata!? Mam wrażenie, że psychologiczna papka definicji i diagnoz tylko spowoduje, iż będziemy patrzeli na tego człowieka z żalem, współczuciem i pobłarzaniem? Czy nie mam racji?
Rozumiem również oczywiście Twoją "ciekawość" Joasiu. Taki zawodowy nawyk...Też tak czasem mam
Z tego co wiem to w niusach oficjalnie się nie podaje diagnozy. Byż może team psychologów wciąż nad tym typem pracuje...A tym bardziej otacza opieką jego rodzinę.
Co do rodziny to byłam ogromnie zaskoczona, czytając, że córka w trakcie przezywania tego koszmaru dopominała się o lampę ultrafioletową, żeby zrekompensować sobie i dzieciom brak słońca i o preparaty witaminowe dla siebie i dla nich.
Byłam w szoku, bo większość ludzi pewnie nie przezyłaby tego psychicznie- nie popadając w obłęd, albo i fizycznie- nie popełniając samobójstwa w takich warunkach.
Ogromny przejaw heroizmu, nadziei i integralnej osobowości. Niesamowite...