Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...
Nie jesteś zalogowany.
Witam, podejrzewam u siebie uczulenie na kurz - czasami mam wrażenie, że mój dom nie jest moją twierdzą lecz więzieniem. Kicham, mam koszmarny katar, oczy łzawiące, a czasami mam wrażenie, że brakuje mi powietrza. Wydaje mi się, że nie robię nic innego tylko sprzątam, sprzątam, i sprzątam. Szczerze powiem, że mam już dość. Napiszcie, jak sobie z tym radzić, może są jakieś preparaty, które przynoszą ulgę?
Zyrtec to bardzo dobry preperat odczulajacy ale jest na recepte. Mysle, ze powinnas zgloscic sie do alergologa on poradzi na pewno. Tak trudno brac cos co moze Ci pomoc ale rownie dobrze zaszkodzic. Po prostu poradz sie specjalisty.
Ja też bym nie ryzykowała z jakimiś preparatami na alergię bez konsultacji z lekarzem. Może zresztą to wcale nie jest alergia, dlatego zdecydowanie powinnaś pójść do lekarza. A co do sprzątania, to może warto kupić sobie porządny odkurzacz, który rzeczywiście zbiera wszystko (najlepsze są takie z fitrem wodnym, bo całe to świństwo nie zostaje w worku, tylko się "topi" w wodzie - ja zainwestowałam w taki odkurzacz niemieckiej marki Thomas i stąd wiem, że filtry wodne są bezkonkurencyjne). poza tym takim odkurzaczem to możesz i kanapę uprać i dywan. Zdecydowanie zmniejsza się ilość kurzu w domu.
leonka kichawka napisał:
Witam, podejrzewam u siebie uczulenie na kurz - czasami mam wrażenie, że mój dom nie jest moją twierdzą lecz więzieniem. Kicham, mam koszmarny katar, oczy łzawiące, a czasami mam wrażenie, że brakuje mi powietrza. Wydaje mi się, że nie robię nic innego tylko sprzątam, sprzątam, i sprzątam. Szczerze powiem, że mam już dość. Napiszcie, jak sobie z tym radzić, może są jakieś preparaty, które przynoszą ulgę?
Moja droga , do lekarza ! Nie lekcewarz tego , bo efektem tego może być w końcu astma.Wiem co pisze , sama to przerabiam ![]()
Dariag napisał:
Zyrtec to bardzo dobry preperat odczulajacy ale jest na recepte. Mysle, ze powinnas zgloscic sie do alergologa on poradzi na pewno. Tak trudno brac cos co moze Ci pomoc ale rownie dobrze zaszkodzic. Po prostu poradz sie specjalisty.
Zyrtec jest dostępny bez recepty , ale tylko w opakowaniu chyba 7 tabletek.
Oeszem zyrtec jest dobry ale strasznie się po nim tyje. również jestm alergiczka. lekarz zalecił mi nie trzymania kwiatów w domu, firanki jak najczesciej prac, dywany najlepiej wyrzucić, pościl zmnieniać ra w tyg, i czyścić łóżko, uwierz naprade pomaga