Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Mam zielone oczy i chciałąbym jaki kolor cieni pasuje do tej barwy, czy powinnam stosować kolory kontrastowe, czy podobne do koloru oka. Czy ten sam makijaż -mam na myśli kolory będzie w porządku do makijażu dziennego i wieczorowego?
Raczej postaw na kontrasty, do zielonych oczek na pewno będzie pasował fiolet, brąz, róż. Zielone cienie odradzam!Na wieczór kolory mogą być te same, ale mocniej podkreśl oczy kredką i tuszem do rzęs.
też mam zielone oczka
i faktycznie to co pisze Ada się sprawdza... tylko że ja czasami zieleni też używam... tak na serio to zależy od okazji, stroju i nastroju
dla mnie idealnie np. wyglądają perłowe jaśniutkie zielenie z różem
ale na co dzień najbardziej sobie ukochałam fiolet ![]()
Ja tez jestem zielonooka
Moje ulubione odcienie to; fiolet i braz
Pozdrawiam
A ja mam piwne oczka i jaki kolor wtedy najlepszy???Uzywam glownie roznych odcieni brazu, bezu i zlota..
VIOLET!!!!
a co do mojej poprzedniczki o piwnych oczach to mi by zielen pasowala.. ale sie nie znam. mam zielone oczy ![]()
Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-09-01 20:19:08)
ja mam oczka piwne i też stosuję brąz i złoto
ostatnio jednak cienie zastępuję kredkami. Używam złotej, srebrnej, czarnej i sprawdzają sie super
no i oczywiście teraz jest moda taka, że ubranie powinno być kolorowe i oczy także, czsami nawet niezależnie od koloru.
Tak faktycznie do zielonych oczu pasuje braz, fiolet ale tagze taki kolor rdzawego złota. Polecam:)
Strony: 1