miesiączka po porodzie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » miesiączka po porodzie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: miesiączka po porodzie

Witam Was Kobietki. Jaki był Wasz pierwszy okres po porodzie? Ja dostałam 9 dni temu pierwszy okres , jestem juz 2 mies po porodzie.. Przez jakies 3 dni bylo niewielkie plamienie, a od 6 dni juz normalnie krwawie... Dziwi mnie ze tak długo mam okres... Przed ciążą leciało mi 6 dni i koniec a teraz tak długo poza tym zawsze lało sie ze mnie niesamowicie a teraz tylko troszke leci wiec moze dlatego tak dlugo  trwa?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez darinia288 (2010-04-21 16:45:22)

Odp: miesiączka po porodzie

U mnie miesiączka po porodzie trwała około miesiąca.Od czasu porodu minęły już 4 lata wink. A teraz już jest okey mam mniej bolesne i mniej obfite miesiączki!!!

3 Ostatnio edytowany przez irminka01 (2010-04-21 19:34:33)

Darinia ale chodzi Ci o to ze odrazu po porodzie ta krew połogowa trwala ok miesiaca czy o pierwszy okres ? Bo mi krew połogowa zaraz po porodzie tez leciala miesiac prawie a teraz ostatnio fdostałam okres własnie

4

mam pytanie urodzilam 10 tyg temu i wczoraj dostalam okres. ale zastanawia mnie jedno bo jakies 2 dni przed mialam straszny bol przy sikaniu a raczej jak juz konczylam sikac i takie jak by skurcze brzucha ze zwijalam sie z bolu na toalecie czy to jest normalne ?? teraz juz troche przechodzi ale pod koniec siekania jeszcze jednak zaboli. Prosze odpowiedzcie bo nie wiem czy do lekarze z tym musze czy to normalne objawy

5

relacja, ból przy sikaniu oznacza zapalenie pęcherza. Migiem do lekarza z tym idź!

6

WITAM.Ja połóg miałam 3 tygodnie , w sumie miesiąc po porodzie dostałam okres i trwał tak normlanie jak zawsze 7 dni.Od pordu i ciąży zmieniło sie tylko to że nie bolą mnie piersi teraz przed okresem a tak bolały około tygodnia.

7

okres sie skonczyl i bol tez ustapil czy to na pewno zapalenie pecherza??

8

relacja lepiej pogadaj o tym z położną, jeśli masz z nią kontakt, albo przejdź się do gina! O te części ciała naprawdę warto dbac!!!

Ja po pierwszym porodzie okres dostałam dopiero jak synek miał 9 m-cy. I w sumie nie odczuwałam go boleśniej niż przed zajściem w ciążę. Ale po drugim porodzie okres dostałam jak drugi synuś mial 6 m-cy i przechodzę okresy nieregularnie i bardziej boleśnie.  Zawsze drugiego dnia mam takie bóle, jakbym dopiero co urodziła! I chodzę jak połamana!

9

a słuchajcie ja ur przez cc 3 miesiace temu krwawiłam 3 tyg,nie karmiłam piersia,od czasu ustania krwawienia po porodzie nie mam okresu,za to przez cały czas mam taki żadki sluz,pare dni temu zabolał mnie brzuch jak na okres ,pojawiła sie krew ale dużo z sluzem i tak jest do dziś czysty sluz lub z krwia,co to może byc,nic mnie nie boli

10

ja po porodzie okres mialam po 3 miesiacach pomimo karmienia piersia smile
byl dosc normalny.drugi okres straszny bol brzucha sad

11

w moim przypadku to  chyba jeszcze nie okres,bo nie leci mi krew, tylko raz lub dwa razy pojawia się różówy śluz

12

Małgosia, ja bym się na Twoim miejscu przeszła do gina, bo jest to trochę dziwne.
Ja dostałam okres 2m-ce po porodzie, wszystko było normalnie. I w zasadzie mam mniej bolesny, mniej obfity i dużo krótszy okres.

13

jak zaczełam miesiaczkować,w wieku 13,14  lat jakos tak to miałąm okres regularnie w wieku 19 lat zaszłąm w ciąże ,która straciłam i wtedy zaczeły się problemy okresu nie miałm przez dwa trzy miesiace, bolesnaośc była normalna,miałm torbile na obu jajnikach, ginelokog  nawet podejrzewał raka,ale na szczeście  nic nie było, zaszłam w ciąze po niecałym roku od poronienia po porodzie okres dostałam jakos miesiac po porodzie ,potem okres miałm chwile regularny potem znowu problemy,nawet niewiedziałm że jestem drugi raz w ciąży, no i tera po porodzie jeszcze nie miałm okresu

Ps. wiem że to troche nie na temaat ale moze ma to coc wspólnego z tym co się dzieje tera

14

Cześć,mam pytanie 8 miesiecy temu urodziłam synka od 3 miesiecy mialam okres z przesunieciem sie o 3,4 dni A teraz juz nie mam tydzień a boje sie pojsc do lekarza i zrobic test. czy moze mi sie jeszcze tak spozniac po porodzie? z partnerem zawsze sie zabezpieczamy i zawsze w dni nie plodne uprawialismy sex.teraz mamy przygotowania do slubu i ostatnio strasznie sie stresuje czy mozliwe ze dlatego nie mam tego okresu? Prosze o odpowiedz

15

ja po porodzie krwawiałm 3 tyg,a pierwszy okres  dostałam 3,5miesiaca po porodzie dokładnie pare dni temu mi sie skończył nic mnie nie bolało jak na okres tylko leciało ze mnie jak holerka:-)a tak to zawsze słabo:-)
duśka mysle że to stres że spuznia ci się okres,choć zawsze lepiej zrobić test niż sie stresować jakbyc mało miała stresów

16

czy mozna miec palmienia,po pierwszym okresie od porodu? jak tak nigdy nie miałam, to się zastanawiam, może to tylko przemęczenie że ta krew na zmiane z brązowym śluzem leci

17

Witam. Mam pytanie 12 czerwca urodziłam córeczkę wiadomo 6 tyg bez niczego, 30 lipca współżyłam z moim mężem w zabezpieczeniu ( prezerwatywa) krwawienie dostałam 2 września i trwało do wczoraj 5 wrzesień i było to intensywne krwawienie jak przy miesiączce. Zmartwiło mnie bo to moje pierwsze krwawienie po urodzeniu i do tego tak krótkie. Do tego byłam 2 września u Pani ginekolog by upewnić się ze to jednak nie jest ciąża i wykluczyła ją tylko powiedziała, że na jajniku mam pęcherzyk 13,5 mm co to znaczy?  I że miałam już jajeczkowanie jakies 10-14 dni temu. Dziewczyny co Wy o tym myślicie? Dodam, że robiłam testy trzy i kązdy wyszedł negatywny

18 Ostatnio edytowany przez Akaya (2016-09-06 15:29:12)

Masz niegroźną torbiel Ona. Takie torbiele tworzą się czasami same, a niekiedy zespół policystycznych jajników do tego prowadzi. Chodzi tutaj o owulację i jajeczkowanie. Niekiedy po prostu dojrzałe jajeczko nie wydostaje się i "utyka", tworząc torbiel.
Ale jeżeli nie zwróciła na to większej uwagi, to traktuje się to jak pieprzyk. Po prostu jest.
Czemu martwisz się ciążą, skoro seks był w zabezpieczeniu? Moje miesiączki teraz wyglądają tak, że mam je albo co pół miesiąca, albo co 3. Nie spodziewaj się, że organizm dojdzie do "normalności sprzed ciąży" w dwa miesiące.

Warto czasami skorzystać z google.

19

Akaya dziękuje za odwiedź boje się bo to była moja pierwsza miesiączka po urodzeniu i trwała tylko 4 dni a jak zaczęłam czytać na forum różne odpowiedzi, że trwa 9 dni u innych dwa tyg a u mnie 4 to już myślała, że gin nie zauważył ciąży i mogło to być krwawienie. Chociaż wspomniała mi o tym, że będę miała okres i ona wyklucza ciąże. Więc wolałam zapytać czy to normalne, że okres tyle trwa wiadomo każda kobieta przechodzi inaczej

20

Niee, spokojnie smile
Tylko powtarzam, nie spodziewaj się, że od razu wyreguluje Ci się miesiączka. Teraz mogła mieć 4 dni, a następna pojawić może się nawet za dwa miesiące i trwać.. dwa smile

21

Ja nie miałam miesiączki przez ponad 8 miesięcy po porodzie, potem się już bałam wpadki i następny rok jechałam na depo-provera też bez krwawień - Czyli w sumie prawie dwa lata bez okresu big_smile wliczając ciążę to dwa i pół roku - miły czas big_smile

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » miesiączka po porodzie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024