Cesarskie cięcie a karmienia piersią - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Cesarskie cięcie a karmienia piersią

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Cesarskie cięcie a karmienia piersią

Czy przy rozwiązaniu ciąży przez cc mam szansę na normalne karmienie piersią? Czy pokarm pojawia się bez przeszkód i jest normalna laktacja?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Cesarskie cięcie a karmienia piersią

Oczywiście że masz szanse na karmienie piersią.
Ale to czy od razu będziesz w stanie czy będziesz musiała nad tym bardziej popracować to sprawa indywidualna i dowiesz się o tym już po porodzie.

3

Po cc walczyłam o pokarm przez 2 tyg. dziecko prawie cały czas było przy piersi. Po tych długich 14 dniach coś puściło (dosłownie) i mleko zaczęło mnie zalewać smile. Natomiast moja siostra  po cc miała od razu pokarm i po kilku godzinach nakarmiła bąbla wink, czyli sprawa indywidualna.  Życzę zdrówka i szybkiego powrotu do formy po cc.

4

Miałam dwie cesarki i za każdym razem pokarm pojawiał się prawie natychmiast, oboje karmiłam ok. 13 m-cy, ale myślę też, że to trochę kwestia nastawienia. Ja po prostu wiedziałam, że chcę karmić piersią, od początku dzieci były przystawiane do piersi, co pobudziło laktację. Tak więc nastaw się, że wszystko będzie dobrze i na pewno tak będzie smile

5

Wykarmiłam dwójkę po CC. Więc spokojnie smile

6

Polecam artykuł na stronie prenalen odnośnie karmienia po cc, położna opisuje w sposób przystępny jak uruchomić laktację, mam nadzieję, że pomoże smile

7

U mnie po cc była walka o pokarm, ale częste przystawianie dziecka do piersi pobudziło laktację. Na początku piłam herbatki, ale na mnie nie działały,dopiero bawarka zrobiła swoje. Pomogła mi bardzo położna, która pokazywała, tłumaczyła i wspierała. To dzięki niej karmię piersią już 8 miesiąc i na razie jest super. Polecam spotkania i rozmowy z położnymi.

8

Tak, bawarka jest naprawdę skuteczna, choć sama w to nie wierzyłam. Później nawet ją polubiłam wink

9 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-02-28 22:18:39)

Polecam poczytać blog spam, tam można dowiedzieć się mnóstwa rzeczy związanych z karmieniem. I tak, po cc można karmić piersią smile

10

Dziękuję za porady, umówiłam się już z położną (można spotkać się będąc w ciąży), po za tym rozbudzam w sobie optymizm smile. Wszystko musi i będzie ok.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Cesarskie cięcie a karmienia piersią

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024