Dobra kawa uzaleznia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dobra kawa uzaleznia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Dobra kawa uzaleznia?

Ktoś kiedyś powiedział, że niemal wszystko co dobre, uzależnia... Hmmm cóż nie sposób zgodzić się z tym stwierdzeniem, ale jak jest z kawą, którą pijemy dzień w dzień w pracy? Bez której nie wyobrażamy sobie rozpoczęcia dnia??? Nie mam na myśli zwykłej, ręcznie parzonej syfiastej, a taką bardziej z wyższej półki parzonej w ekspresie (u mnie właśnie taka jest). A wy co myślicie? I czy to jest aż tak złe uzależnić się od dobrych rzeczy, a może lżej- nabyć nowy nawyk- lepiej brzmi smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dobra kawa uzaleznia?
arabica napisał/a:

Ktoś kiedyś powiedział, że niemal wszystko co dobre, uzależnia... Hmmm cóż nie sposób zgodzić się z tym stwierdzeniem, ale jak jest z kawą, którą pijemy dzień w dzień w pracy? Bez której nie wyobrażamy sobie rozpoczęcia dnia??? Nie mam na myśli zwykłej, ręcznie parzonej syfiastej, a taką bardziej z wyższej półki parzonej w ekspresie (u mnie właśnie taka jest). A wy co myślicie? I czy to jest aż tak złe uzależnić się od dobrych rzeczy, a może lżej- nabyć nowy nawyk- lepiej brzmi smile

Dobra kawa uzależnia tak samo jak ta syfiasta. Wszak o kofeinę chodzi i jej efekt na organizm, a nie onanizm kubeczków smakowych...

3

Masz wiele racji w tym co piszesz, od dawien dawna wiadomo, że kofeina jest beeeeeeeee wink ale ja zauważyłam u siebie pewną prawidłowość.
Będąc w domu nie mam ochoty pić "normalnej" kawy, potrafię się bez niej obejść, jakoś nie zachęca mnie jej smak i pływające syfy na dnie szklanki, jednak gdy w poniedziałek zjawiam się rano w pracy - dzień zaczynam od kawy z ekspresu Lavazza Blue (tak się składa, że właśnie on stoi w break roomie). Wiec myślę, że nie jest to tylko i wyłącznie kwestia uzależnienia od kofeiny (nie chce mi się pic kawy zwyczajnej w domu), a od walorów smakowych jakie posiada owa kawa czy sposób jej przygotowania...

4

Mi też bardziej smakuje kawa z ekspresu, ale najlepiej, jeśli ma jakieś ekstra dodatki, np. syrop smakowy albo przyprawy. Ostatnio znalazłam na forum Klubu Dobrej Energii przepis na kawę z żółtkiem, koniakiem, śmietanką i miodem... Koniak piłam kilka razy w życiu i nie chcę kupować całej butelki, która będzie stała i się kurzyła jeżeli takie cudo mi nie zasmakuje. Czy ktoś próbował coś podobnego?

5

to chyba nie odpowiedni dział na taki temat:| ale to juz gestia moderatora

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dobra kawa uzaleznia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024