Ogromne lęki - jak sobie pomóc? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Ogromne lęki - jak sobie pomóc?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-04-11 15:31:02)

Temat: Ogromne lęki - jak sobie pomóc?

Nie wiem sama co sie ze mna dzieje...dopadaja mnie od jakiegos czasu leki mysli ze zwariuje jak zamykam oczy widze siebie w wariatkowie nie umiem normalnie funkcjonowac bo caly czas o tym mysle..na dodatek dostaje trzesawic cala sie trzese..nie umiem sobie znalezc miejsca..meczy mnie wszystko..bylam u psychologa i nic mi nie pomoglo bo te mysli sa coraz bardziej dokuczliwe czy ja jestem chora psychicznie?mial juz ktos kiedys takie mysli?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ogromne lęki - jak sobie pomóc?

Nerwica natręctw. Zdarza się smile. Psycholog nie pomoże, koniecznie idź do psychiatry. I pamiętaj że to lekarz jak każdy inny, nie ma się czego wtydzić smile.

3

Natin... Emilia ma racje, moze brakowac ci jakiegos malego enzymku , pierwiastka.... Lekarz ci pomoze... A nam możesz napisać o sobie, jeśli chcesz

4 Ostatnio edytowany przez Anka_psycholog (2010-04-21 20:06:59)

Natin,

rozpatrywanie Twojej sytuacji nie może być wyrwane z kontekstu, to, co dzieje się z Twoją psychiką a w konsekwencji z somatyką ma ścisły związek w postem, w którym szukałaś porady mającej związek z Twoją sytuacją osobistą, z relacją z mężczyzną, w której byłaś. Obawiam się, że pomocy nie uzyskasz po zażyciu paru tabletek przeciwlękowych, po odbyciu jednej wizyty u przypadkowego psychiatry. Pisałaś, że psycholog również Ci nie pomógł. Wiedz, że zmiana Twojej sytuacji, samopoczucia, stanu zdrowia wymaga od Ciebie zaangażowania w proces leczenia, nie ten doraźny i nieprzemyślany, ale w ten ze stałym lekarzem prowadzącym, z odpowiednim doborem leków oraz fachową analizą psychologiczną. Terapia, która ma szansę dać Ci ulgę w przeżywaniu lęku, w zmianie całej sytuacji osobistej to prawdopodobnie rok pracy nad sobą. Chcę abyś pomyślała o tym dla siebie i podjęła działanie, które będzie w stanie pomóc Ci realnie.

Pozdrawiam!

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Ogromne lęki - jak sobie pomóc?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024