Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-04-30 15:09:03

monali123
Niewinne początki

Harmonet czy Logest, co brac zeby nie utyc?

Dziewczyny! Jakie brac antykoncepty zeby nie przytyc??
Przez jakis czas stosowalam Microgynon21 ale w kilka miesiecy baaaardzo spuchlam i odstawilam go (bez konsultacji z lekarzem) i opuchlizna zeszla jak reka odjal, co prawda jest jeszcze mala nadwaga ale wiekszosc kg zeszlo! Teraz po 4 miesiacach przerwy chce inny anty wybrobowac. Kolezanki mi polecaja albo Logest albo  Harmonet. Ten drugi zazywa wiecej znanych mi osob i zachwalaja , ze nie ma skutkow ubocznych!!!   Chce sie wybrac po weekendzie do gina i zasugerowac jeden z tych anty, tylko nie wiem ktory czy harmonet czy logest.

Co lepsze harmonet czy Logest?? Czy ktos z was to stosuje i jak sie czujecie?? Dzieki za rady smile

#2 2008-05-12 09:43:22

Anna
Moderator

Re: Harmonet czy Logest, co brac zeby nie utyc?

Ja ani po logescie ani po harmonecie nie przytyłam, ale po Logescie miałam (po kilku latach stosowania) straszne bóle głowy, a po harmonecie (2 czy 3 m-ce stosowania) wszystko mi się rozregulowało i niestety miałam okres w środku brania tabletek. Tylko że to chyba jest bardzo indywidualna sprawa. Ja bym bardziej opierała się na opinii lekarza niż innych kobiet. Ale jeszcze jedno, z tego co kojarze Logest przez inne moje kolerzanki był chwalony. Pozdrawiam

"Nie ma przymusu religii. Prawość wyróżniła się od nieprawości. (K2:256)"

#3 2008-05-12 13:00:42

Dariag
Moderator

Ja uzywam Logestu i jestem bardzo bardzo zadowolona. Probowalam innych tabletek, ale te sa najlepsze wedlug mnie,

#4 2008-07-10 14:05:32

Waga bez zmian
Gość

Ja stosuję Regulon i co do tycia, to spokojnie można go łykać, bo nie przybrałam na wadze. Ale oczywiście każda z nas moze inaczej reagować. U mnie akurat bardzo okey.

#5 2008-07-10 17:33:38

cinimini
O krok od uzależnienia

Ja biore harmonet i nie przytylam ani grama, bardzo go sobie chwale.

#6 2008-08-22 18:28:52

Tycie
Gość

Tak naprawdę każda z nas może inaczej zareagować na tabletki - albo przytyć albo nie. Ja akurat też po Regulonie nie przytyłam. Moja lekarka dobrze dobrała mi tabletki i dlatego nie mam teraz skutków ubocznych i nie tyję.

#7 2008-08-22 18:41:08

CookieBitch
Przyjaciółka Forum

zgadzam się z poprzedniczką. ja biorę novynette. w internecie dziewczyny pisały, że nie tyją. ja przytyłam 4kg. tylko mi to nie przyszkadza, gdyz miałam sporą niedowagę i nawet lepiej wyglądam.

-jak boli  miedzy majtkami?
=zakladasz dwie pary majtek i boli miedzy nimi.
- a co jest miedzy majtkami?
=ee.. miedzy majtkami jest proznia.

#8 2008-08-23 21:31:34

Gosia1985
Przyjaciółka Forum

Ja biore cilest i nie tyje

#9 2008-10-12 09:58:00

Większy biust
Gość

Ja tez nie tyję (Regulon), ale piersi mam większe big_smile To  mi akurat nie przeszkadza ;P

#10 2008-10-12 22:57:45

Oto_ja
Wkręcam się coraz bardziej

Ja biore Mercilon i nie polecam-tyje, mam straszny apetyt i zero libido ;(

Dodaj odpowiedź

Stopka forum