Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-04-30 12:07:55

uki2
Gość

problem z cv

Mam 27 lat, trzy lata temu skończyłam studia na Akademii Ekonomicznej. Pracowałam pół roku w Polsce a następnie wyjechałam do pracy Anglii. W UK pracowałam w restauracjach, sklepie – generalnie nie w zawodzie. Teraz wróciłam do Polski z powrotem.  Na pewno ze świetnym angielskim, ale z brakiem doświadczenia zawodowego. Rozsyłam cv , ale wiecie – bardzo to mnie przeraza ,że niczego nie znajdę. Skończyłam marketing – niby jest dużo ofert, ale ja praktycznie zaczynam od zera, tak jakby po studiach –bo nie bardzo jest się czym chwalić tym co robiłam w UK. Mogę tylko tym ,że ukończyłam  kurs angielskiego roczny … jak przekuć to na sukces ? Jak przekonać pracodawców w cv , że mimo iż nie mam doświadczenia jako takiego – pobyt w UK był ważny i dzięki niemu mogę wiele zaoferować ? (językowo, dzięki obeznaniu z inną kulturą)

#2 2008-04-30 19:30:26

Lena
Moderator

Re: problem z cv

Jeżeli chodzi o CV pamiętaj, że dla pracodawcy ważne jest każde doświadczenie - zatem uzupełnij je o doświadczenia z UK. Będzie to o tyle istotne, że innego doświadczenia zawodowego aktualnie nie posiadasz. Jeżeli miałabyś jakieś kierunkowe doświadczenie wówczas owszem można pominąć te niepowiązane prace. A na dzień dzisiejszy lepsza taka aktywność zawodowa niż żadna i luka w CV. Natomiast kwestia przekonania pracodawcy leży w bardzo dobrze napisanym liście motywacyjnym. To co ewentualnie możesz zrobić w CV to wypisać te zakresy obowiązków i umiejętności, które będą przydatne i pożądane w pracy na stanowisku, na które aplikujesz.

"Przeszłość i teraźniejszość są naszymi środkami. Tylko przyszłość jest celem."

#3 2008-06-26 11:05:51

Koteczek
Niewinne początki

Re: problem z cv

biegła znajomość angielskiego to duży plus dla pracodawcy, podkreśl to wyraźnie w swoim cv

Dodaj odpowiedź

Stopka forum