Witaj na pierwszym niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tu wsparcie użytkowniczek forum oraz fachowe porady naszych Ekspertów!
Nie jesteś zalogowany.
Mam mieszaną cerę. Suchą na policzkach i tłustą w strefie T ( na nosie i brodzie mam rozszerzone pory też trochę ) Jak najlepiej pielęgnować taką skórę ?
jeśli masz taką możliwość to skorzystaj z porady dermatologa,
ja zawsze myślałam że mam cerę suchą bo miałam często wrażenie ściągniętej skóry i ładowałam krem tłusty, i potem miałam krostki, na szczęście z miesiąc temu trafiłam na akcję dni zdrowej skóry i tam pani dermatolog od razu stwierdziła że mam cerę tłustą, zrobiła mi też badania stanu skóry jakimiś aparatami i poleciła pić dużo wody bo mam skórę odwodnioną, mam smarować się przed wyjściem kremem z filtrem 50, bo mam drugi fototyp i skórę skłonną do przebarwień, dostałam też próbki kremów vichy dobranych do mojej cery, okazało się że te kremy są bardzo dobre i po skończeniu próbki zakupiłam w aptece cały krem i jestem bardzo zadowolona bo po miesiącu używania, moja cera wygląda o niebo lepiej,
moim zdaniem lepiej skorzystać z porady specjalisty i mieć dobrze dobrane kosmetyki
pozdrawiam ![]()