macierzyństwo a praca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: macierzyństwo a praca

cześć, tak w skrócie przedstawię sytuację. Otóż mam stałą pracę,  męża i niedawno się dowiedziałam, że zostanę mamą smile ale... jak pogodzić macierzyństwo z pracą?? Nie mówię tu o urlopie macierzyńskim, bo z tego co wiem to jest obowiązkowy, ale jak mi się skończy co wtedy? Bardzo zależy mi na pracy, zawsze to dodatkowy grosz poza tym nie wyobrażam sobie siedzenia w domu.. Kochane kobietki czy Wam udało się to jakoś pogodzić? Macie kogoś, kto zajmuje się Waszymi pociechami podczas gdy Wy pracujecie? Wasze mamy? Może wynajęliście nianie? Bardzo proszę o rady/opinie.
Czytałam mnóstwo tekstów w necie, że pogodzenie macierzyństwa z pracą jest niemożliwe, ale przecież tyle mam pracuje, że da się to zrobić!
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: macierzyństwo a praca

Jeżeli bierzesz pod uwagę pomoc dziadków/ nianię, to co za problem pogodzić te dwie sprawy? smile Ja właśnie powoli załatwiam formalności i od sierpnia wracam do pracy, a dziećmi zajmie się niania.

3

Odp: macierzyństwo a praca

Pogodzenie macierzyństwa z pracą jest jak najbardziej możliwe. Trzeba się tylko nastawić na to, że nie da się być we wszystkim idealną i niezastąpioną. Dla własnego zdrowia psychicznego trzeba czasem niektóre rzeczy odpuścić (na przykład nic się nie stanie jak w domu nie będzie idealnie i zawsze wysprzątane, albo, że na obiad będzie przez dwa dni ta sama zupa), nauczyć się przyjmować pomoc w opiece nad dzieckiem i obowiązkach domowych, czasem zrobić sobie godzinę, trzy, dzień lenistwa. I wtedy okazuje się, że macierzyństwo naprawdę nas cieszy, a do pracy idziemy z chęcią i cieszymy się z powrotów do domu.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024