Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2008-04-22 00:25:43

joggerka75
Niewinne początki

Praca w systemie weekendowym czasu pracy

Na czym polega weekendowy system pracy i do kogo jest adresowany? Czy każdy pracownik ma prawo do tego by ubiegac się o taką możliwość?
U mnie w pracy jest taka możliwość, ale się nigdy bardziej tym nie interesowałam tym tematem...Dziękuję za pomoc!

#2 2008-04-22 19:19:42

Kasia
Moderator

Re: Praca w systemie weekendowym czasu pracy

Weekendowy system pracy może być wprowadzony tylko umową zawartą na wniosek pracownika. Tak więc musisz się zwrócić z pisemnym wnioskiem do pracodawcy. Oczywiście pracodawca nie ma obowiązku takiego wniosku uwzględnić.

W ramach uzupełnienia:
Praca weekendowa jest świadczona wyłącznie w piątki, soboty, niedziele i święta.
Ten system czasu pracy może być stosowany niezależnie od rodzaju pracy.
Dopuszczalne jest przedłużenie dobowego wymiaru czasu pracy maksymalnie do 12 godzin, a okres rozliczeniowy nie może przekraczać 1 miesiąca.

kołysz mnie dźwiękiem, który koi ból.....

Dodaj odpowiedź

Stopka forum