Odczuwanie orgazmu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Odczuwanie orgazmu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez julka10232 (2017-02-28 23:42:44)

Temat: Odczuwanie orgazmu

Część wszystkim,
chciałam się wam poradzić odnośnie odczuwania orgazmu. Z racji, ze od niedawna zaczęłam współżyć z chłopakiem mam pewne wątpliwości, które po części wynikają z tego, że to jedyny chłopak z którym wspołżylam.
Za każdym razem jak się kochamy on za każdym razem dochodzi z czego się bardzo cieszę. Ale problem tkwi w tym, że to ja nie wiem czy ja doszłam. Podczas np. Pozycji 6/9 wiem kiedy to nastąpi i czy w ogóle nastąpiło Ale podczas zwykłego stosunku nie wiem. Moje pytanie brzmi czy orgazm łechtaczkowy  jest identyczny jak pochwowy? Czy to jest inne uczucie?  Wiem że każda kobieta inaczej to odczuwa, ale proszę o poradę i własne odczucia.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez vicky85 (2017-03-01 23:20:22)

Odp: Odczuwanie orgazmu

skoro nie wiesz, czy doszlas - to znaczy ze nie doszlas;)

Rozumiem, ze  masz orgazmy lechtaczkowe i podczas 6\9 dochodzisz? wiec wiesz jak to jest miec orgazm, tak?

ORgazm pochwowy jest odcuwalny inaczej niz lechtaczkowy, ale czesto jest odczuwalny jako "mieszany". W kazdym razie jest to uczucie, ktore jesli wystapi, to raczej go nie przegapisz.

3

smile Dokładnie, nie do przegapienia. Własne odczucia mają to do siebie, że są własne (w moim przypadku) smile

4

Kazdy orgazm jest taki sam jezeli chodzi o ogolną reakckę ciała i nawet sutkowy wywołuje dokładnie te same objawy co łechtaczkowy (poczynając od skurczów macicy na powiększonych źrenicach konczac).

Wiec nie ma znaczenia w jaki sposob - moze on byc silniejszy, słabszy, dłuższy, krótszy ale orgazm to orgazm wiec jezeli sie zastanawiasz czy go miałas - to znaczy, że go nie mialas.

Poza tym nie oczekuj cudow, 70% kobiet W OGOLE nie doznaje orgazmu pochwowego.

(tak w ogole to nie ma czegos takiego jak "orgazm pochwowy" bo pochwa jest unerwiona w stopniu minimalnym, nawet podczas tego orgazmu bodźce ida od łechtaczki, tylko od innej strony wink )

5

Iceni rozumiem ze nie ma oragzmu pochwowego, chodzilo mi tylko czy orgazm po 6/9 jest taki sam jak po "zwyklym" stosunku.
Dzięki  za odpowiedzi.
Wychodzi na to ze nie mialam jeszcze orgazmu ze tak powiem w normalny sposob. Orgazm w pozycji 6/9 odczuwam i to jest bardzo przyjemne.  Poza tym jak juz sie kochamy to mam takie glupie uczucie jakbym zaraz miala "sikac" ale nie dochodzi do tego. Czytalam ze tak sie ma chwile przed orgazmem.
Dziewczyny skad mam wiedziec czy jestem na dobrej drodze do orgazmu?

6 Ostatnio edytowany przez małgorzatka41 (2017-03-06 20:48:27)

Z własnego życia mogę napisać, że odczuwanie orgazmu może przyjść z czasem.Mężczyzna po prostu zawsze ma orgazm , u kobiet to skoooomplikowane. Gra wstępna ma znaczenie, nastawienie partnera na przyjemność partnerki, doświadczenie samej siebie. Ostatnio w TV pan seksuolog powiedział, że to dobrze,że zdarzają się "lepsze" i "gorsze" zbliżenia. Nie może być ciągle superowo, bo to niemożliwe.Jako młoda kobieta nie odczuwałam orgazmu to przyszło...nie wiem czy to przyszło z czasem czy z praktyką. Piszę to ja-kobieta od 24 lat sypiająca z tym samym facetem...

7 Ostatnio edytowany przez katarina (2017-03-07 14:40:29)

julka10232 napisał/a:

.....
Dziewczyny skad mam wiedziec czy jestem na dobrej drodze do orgazmu?

Jesteś na dobrej drodze. Jeśli nie miałas wcześniej innych doświadczeń, to dopiero się uczysz reakcji swojego ciała. Każdy kolejny stosunek czy pieszczoty to będą nowe doznania, nowe doświadczenia. Poznasz, że masz miejsca, dotyk których sprawia Ci większą przyjemność, bardziej czy szybciej pobudza, itp.
Orgazmu na pewno nie przegapisz smile smile smile
Ale zapytam o jedno - czy jesteś w stanie opisać swoje odczucia, ktore opisujesz jako orgazm przy pozycji 6/9?

Co do różnic pomiędzy orgazmem pochwowym a łechtaczkowym to uważam, że Iceni Ci to dokładnie opisała. Może tak być, ze w ogóle nie będziesz odczuwała orgazmu pochwowego i nie powinno to byc powodem do niepokoju czy tragedii. Tak mamy, każda z nas jest inna, a niektóre - podobne smile

BTW - Julka, ile masz lat?

8

Dzięki za odpowiedzi.
Katarina pisałaś że jestem na dobrej drodze, czy chodzi Ci o ogólna sytuację  czy konkretnie  to uczucie jakby sikania? 
Mam 24 lata i to jest mój pierwszy chłopak z którym zaczęłam uprawiać sex.
A to uczucie to jakby takie ciepło, nie wiem.jak to opisać ale bardzo przyjemne. W każdym razie trwa chwilę a po wszystkim muszę trochę się otrząsnąć he he

9

Ja na przykład jakoś nie dam rady doprowadzić mojej dziewczyny do orgazmu stosunkowego, mówi zawsze, że jest jej bardzo dobrze, jest zadowolona, ale nie dochodzi. Niby robie wszytko dobrze, a jednak coś nie tak ;/

10

adamko_adm napisał/a:

Ja na przykład jakoś nie dam rady doprowadzić mojej dziewczyny do orgazmu stosunkowego, mówi zawsze, że jest jej bardzo dobrze, jest zadowolona, ale nie dochodzi. Niby robie wszytko dobrze, a jednak coś nie tak ;/

Ja też odczuwam przyjemność ale nie ma tej kropki na i.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Odczuwanie orgazmu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024