Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Interesująca dyskusja to nasza specjalność ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Polityka Samotność

#1 2008-04-20 19:26:12

Jona
Niewinne początki
Od: Mysłowice

Sprawa Olewnika - porwanie uznać za zbrodnię

Zgadzacie się z pomysłem Ziobry, aby porwanie uznać za zbrodnię  i żeby groziła za to kara do 25 lat więzienia?

#2 2008-04-21 11:09:03

techi
Przyjaciel Forum

Re: Sprawa Olewnika - porwanie uznać za zbrodnię

Bardzo dobry pomysł. Fakt że nie wiele jest przypadków porwań na tle innych przestępstw.

Porwania przeprowadzane są często tylko w celu osiągniecia korzyści majątkowych, często dotyczą tylko VIPow. Dla mnie jest to przęstępstwo typu rozbój, napad z bronią, więc odpowiednio ostro winno być traktowane.

#3 2008-04-21 17:57:11

Sonia
Moderator

Re: Sprawa Olewnika - porwanie uznać za zbrodnię

Ja również jestem za Ziobrą. Porwanie to zastosowanie siły, przymusu, naruszenie ludzkiej godności i to w sposób okrutny jak pokazuje "sprawa Olewnika". Tu akurat zakończyło się to w sposób powiedzmy..ostateczny, ale nawet jeśli by sprawa miała zakończenie pozytywne to nie zmienia faktu, że działała mafia, że poszkodowany był człowiek itd.
Szkoda tylko, że śmierć i bezczynność i bezczelność prokuratury oraz policji dopiero doprowadziły do dyskusji nad takim traktowaniem porywaczy.

Taka sobie dziewczyneczka:)

politolog i prawie psycholog:)

Stopka forum