Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Strony: 1
Wiecie co, pomyślałam sobie, że wiele z nas podróżuje i zwiedza bardzo ciekawe miejsca czy zakątki w kraju czy za granicą. To też zainspirowało mnie do założenia tego wątku.
Istnieją miejsca magiczne, tchnące tajemniczą energią, przyciągające czarodziejskim zapachem. To niepowtarzalne, ujmujące „urywki” przestrzeni, do których zawsze się będzie powracać, by odbudować spokój duszy, odzyskać równowagę wewnętrzną, by wyrównać tętno… by po prostu sobie w nich pobyć ...
Tak więc moje drogie wpisujmy tutaj swoje miejsca, takie gdzie byłyśmy,które zwiedziłyśmy, które nas oczarowały i które nas w sobie rozkochały. Czyli takie, które musowo trzeba zobaczyć i które musowo polecacie innym !
Zróbmy listę tysiąca magicznych, fajnych miejsc. Niech będzie drogowskazem dla tych które planują jakieś wyprawy czy wycieczki
Zróbmy własną listę tysiąc wspaniałych, energetycznych i czarodziejskich miejsc, które trzeba, po prostu nie ma innego wyjścia, tylko trzeba zobaczyć przed śmiercią
Mogą to być miasta, ulice, zakątki, czy konkretne miejsca - tutaj liczę na Waszą podróżniczą fantazję i wenę ! Na pewno każda z nas była gdzieś gdzie było ... po prostu bosko
I może polecić to innym ...
No to zaczynamy :
1 Paryż - Place du Tertre na Montmartre / plac na pagórku męczenników / Miejsce romantyczne i zmysłowe, czekają tu na Was malarze ze swymi płótnami, winiarnie, gospody i kafejki. Historia tego miejsca powiązane jest z życiem i twórczością wielkich artystów, którzy tu żyli i tworzyli. Gdy uruchomić wyobraźnię i wczuć się w klimat tego miejsca paroma kieliszkami swojskiego winka można poczuć zapach perfum ich twórczyni Coco Chanel, zobaczyć przy sztalugach tworzącego kiedyś Pabla Picassa czy usłyszeć dźwięki z utworów Igora Strawińskiego.
2 New York - Broadway... to magiczne miejsce. Byłam tam kilka lat temu w wakacje i polecam te miejsce szczególnie w nocy! Nie tylko tam jest fajnie. Wall St czy Time Squer tez jest fajne i ma swój klimacik ![]()
3 Liechtenstein - Vaduz - magiczne i romantyczne. Takie Monte Carlo wśród górskich miasteczek.
To ja patriotycznie:
4. Drohiczyn - zapomniana dziura z magicznym klimatem i bajecznym widokiem z Góry Zamkowej na Bug...
5. Krutynia - najpiękniejsza rzeka świata, kajakowanie po niej pamięta się na zawsze, a zdjęcia wyglądają jak pocztówki
6. Wioski pod białoruską granicą - świat sprzed kilkudziesięciu lat, hermetyczny, nieprzenikniony. Tam na turystę patrzą jak na zielonego kota a jednocześnie z zapałem pomagają naprawić rower, pozwalają rozbić namiot na podwórku i próbują wyswatać z najstarszym synem ![]()
7. Byczyna - dziwne miasteczko, które omijają przewodniki turystyczne a ono wygląda w całości jak toruńska starówka....
A z zagranicznych wojaży:
8. Alpy austriackie, w okolicach doliny Zillertall - po prostu magiczne i przyciągające
9. Alpy szwajcarskie - groźne, tajemnicze, przytłączające, z pełną gamą widoków - od stoków porośniętych winnicami aż po lodowce. Magia.
Takoż patriotycznie:
10 Klimkówka i Uście Gorlickie - czyste powietrze i woda, góry. las i magiczne cerkiewki
Niepatriotycznie:
11 Abu Simbel - dwie świątynie-grobowce zbudowane przez Ramzesa III dla niego i jego małżonki Nefertari. Ogromne, majestatyczne, piękne. Przeniesione kamień po kamieniu w trakcie budowy Wielkiej Tamy Asuańskiej.
Także zacznę patriotycznie ![]()
12. Woliński Park Narodowy - cudowne klify, czyste morze, cisza i spokój...byłam tam na praktykach terenowych w Grodnie w czasie studiów
13. Wąwóz Kraków - można poczuć niezwykłą siłę natury..
14. Dolina Rybiego Potoku i Dolina 5 Stawów...
15. Dolina Gąsienicowa...
16. Dolina Kościeliska...
miejsca, które muszę zobaczyć w swoim życiu:
17. Hiszpania, najlepiej w czasie święta - La Tomatiny, bitwy na pomidory ![]()
18. Afrykańska dżungla i wycieczka safarii
19. Zobaczyć plemiona z Papuii - od zawsze mnie intrygowały
Dopiszę później coś jeszcze...niech inni jeszcze coś dopiszą póki co ![]()
Moje marzenie - Nepal,Tybet,Boliwia,Peru no i Chiny;
nr.20 
nr.21
Buddysci
nr.22 
nr.23
Te zamki - cuda!!! i na koniec odpoczynek - może być tak:
Pozdrawiam!![]()
![]()
![]()
Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-02-20 20:40:54)
Znam wiele wspaniałych miejsc.
Najbardziej oczarowała mnie Chorwacja. Naprawdę piękne miejsce. Byłam tam 2 lata temu na wakacjach w miejscowości Baska Voda.
Nr 24

Najbardziej urzekło mnie to, że w jednym miejscu mogę zobaczyć przepiękne skaliste góry oraz morze.
Naprawdę polecam ![]()
Niesamowite zamki są Wielkiej Brytanii
Ale gdybym miała wybrać tylko jedno miejsce, to chyba byłoby to Stonehenge. A stamtąd blisko do Bath, gdzie są najstarsze łaźnie, więc i to bym przy okazji zobaczyła. A stamtąd blisko do zwiedzenia Blenheim Palace...! I pewnie tak bym zwiedziła całą Wielką Brytanię ![]()
moim marzeniem sa malediwy....
Grecja- Wyspa Skiathos- gorąco polecam ! Byłam tam dwa lata temu, świetne miejsce- jedna z" porozrzuacanych" wysp w archipelagu Spord Północnych. Plaża jest wyjątkowa, piasek odbija w przepiękny sposób promienie słoneczne za sprawą zawartej w nim miki, wygląda jak 'srebrny pyłek'- dosłownie
Rejs na wyspę odbywa się na statku pełnym tańców greckich, zabaw.
Można również wygrzewać sie na słonku na górnym pokładzie. Przewidywana walka na balony z wodą z sąsiednimi statkami hehe. A oto zdjęcie widok ze statku kawałeczka wyspy wraz z pobliskim hotelem:
Ostatnio edytowany przez London69 (2010-03-18 22:33:33)
Fantastyczne zdjęcia, można się rozmarzyć. Ja się swojego czasu zakochałam w Hiszpanii, szczególnie w Barcelonie. Najbardziej niesamowite miejsce dla mnie to Park Guell o zachodzie słońca przy dźwiękach gitary, jakiegoś przypadkowo spotkanego muzyka.
Oprócz tego spacer wileńską starówką w ciepłą letnią noc - to miejsce jest naprawdę magiczne:)
Strony: 1