Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Nie mam pojecia czy był taki temat na forum.
Otóż w porze jesienno-zimowej mojemu facetowi zaczęły pękać usta.Jednak wszytsko się ciągle nasila i teraz na dolnej wardze ma takjakby skorupkę.Zwykłe kremy nie pomagają,więc moze macie jakieś pomysły jak to leczyć ?
proponuje wazeline
mi pomaga ![]()
Miód:)
Tak jak dziewczyny radzą miód jest najlepszy. Niech posmaruje usta grubą warstwą miodu a po kilku minutach po prostu zliże. Powinien tez regularnie smarować usta kremem, wazeliną lub np. pomadką bezbarwną.
Wszystko przez brak odpowiedniego nawilżenia. Stosowałabym to co już wcześniej pisały dziewczyny.
Usta cały czas powinny być nawilżone.
Jak najbardziej podpisuje się pod tym, co napisały dziewczyny
Proponuje też smarować usta na noc grubą warstwą maści z witaminą A- do kupienia w aptece za gorsze. I najważniejsze- ŻADNEGO OBLIZYWANIA UST! ![]()
Gothka,łatwo mówić
Ja sama pożeram wszystko z ust,więc on tym bardziej ![]()
Dzięki wszytskim za rady .
patitek napisał:
proponuje wazeline
mi pomaga
Podpisuję się obiema rękami ![]()
Ja stosuję ostatnio tisane, ładnie pachnie i wargi mi mniej pękają. Nie powiem, ze na 100% działa, ale jest nieźle.
Dobre są też balsamy do ust bielendy, np. z oliwek.
Wypadałoby skomentować sytuację i poinformować co i jak. ![]()
Kupiłam mu balsam do ust z Neutrogeny.W ekspresowym tempie wsyztsko znikło,więc gorąco polecam ![]()