Znajomy z dzieciństwa wraca do Polski - szansa na coś więcej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Znajomy z dzieciństwa wraca do Polski - szansa na coś więcej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez yvette (2010-02-04 16:32:12)

Temat: Znajomy z dzieciństwa wraca do Polski - szansa na coś więcej?

Wiem, że to pewnie n-ty taki temat, ale potrzebuje obiektywnej opini.

Znam się z takim chłopakiem od dzieciństwa, jak byliśmy razem duzo czasu spędzaliśmy razem i zawsze mi się podobal. Niestety kiedy poszlismy do gimnazjum nasze drogi się rozeszły ponieważ byliśmy w dwóch różnych, a on po 3 klasie wyjechał do stanów (jest dwa lata starszy). Piszemy czasami ze sobą i jak jest mój tata u nich dzwonią to mnie i gadamy (głownie to wypytyuje co u mnie, czy mam chłopaka, ale jak pytam co u niego to zawsze odp. że nie ma nic ciekawego). Niestety należy do osób skrytych, nieśmiałych i niezbyt wygadanych ;/ - przynajmniej jesli chodzi o dziewczyny (choc pewnie nie wszystkie). Jakieś 2 lata temu jak pokazywałam mu moję aktualne zdjecie to powiedział taki tekst "na zdjeciu to nie to samo co na żywo". A jakiś rok temu powiedział mojemu tacie, że niezła laska się ze mnie zrobiła. Ostatnio okazało się, że prawdopodobnie wraca po ponad 5 latach do Polski i zostaje na stałe. Dlatego teraz mam pytanie do Was. Czy myslicie, że moge sobie robić jakąś nadzieje? Czy zrobić pierwszy krok jak wróci? taki niewinny, np. wyciagnac go do nowo otwartego clubu i na jakieś spotkanie z moją ekipą (tam jest dwoch chłopaków w jego wieku i jeden rok straszy od niego, także nie będzie czuł się "staro" tongue).

Aa i jeszcze kiedyś była taka sytyuacja; on do mnie dzwonił, chciał zadzwonić, ale jak usłyszał, że jestem z kolegą to mu się odniechciało i powiedział też, że nie będzie mi przeszkadzał bo jestem z kolegą.

Postaraj się, żeby tytuł wątku opisywał problem. Mówi o tym REGULAMIN - zapoznaj się z nim proszę.
Moderatorka Yvette

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Znajomy z dzieciństwa wraca do Polski - szansa na coś więcej?

po pierwsze- czujesz do niego coś więcej czy to po prostu dobry znajomy z dzieciństwa?
Jeśli chcesz się do niego zbliżyć, to spróbuj smile Nic nie stracisz.

3

Oczywiscie mozesz go zaprosić do clubu ale dopiero wtedy oceń sytuacje czy warto robić sobie nadzieje smile a do tego czasu daj sobie na luz

4

może faktycznie on też ma nadzieję że coś miedzy Wami zaiskrzy i chciałby z Tobą być, ale na Twoim miejscu podchodziłabym do tego ostrożnie. Lepiej nie robić sobie nadzieji a być miło zaskoczonym niż poźniej rozczarowanym. Poczekaj niech przyjedzie może sam zaproponuje spotkanie a potem to już zobaczysz co będzie a jeśli nie a bardzo Ci na tym zależy możesz spróbować wyciągnąć go na piwko, ale w tym wypadku chyba lepiej będzie jeżleli będziecie sami  bez znajomych

5

heke napisał/a:

po pierwsze- czujesz do niego coś więcej czy to po prostu dobry znajomy z dzieciństwa?

Coś do niego na pewo czuje, ale jeszcze nie wiem co to jest. Na pewno nie traktuje go jak zwykłego kolege smile.

Macie racje, lepiej dać sobie na razie na luz. Chociaż to jest czasami trudne ;/, szczególnie jak mi zależy na chłopaku sad.

MagicPrincess, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała zeby on chciał być ze mna smile. Faktycznie. Lepiej będzie jak pójdziemy na to piwo sami smile. Ale na razie staram się nie nakręcać bo zwykle to źle się konczy ponieważ za bardzo pokazuje że mi zależy ;/ sad.

6

No pewnie wyciągnij go gdzieś, pokaż jaka jestes fajna dziewczyną;) ale jeśli chodzi o dawanie sobie nadzieji na coś więcej-poczekaj..daj mu czas na poznanie Ciebie no i sobie na poznanie jego..w końcu już dlugo się nie widzieliście..
pozdrawiam

7

girl90 napisał/a:

zwykle to źle się konczy ponieważ za bardzo pokazuje że mi zależy ;/ sad.

widzisz i tutaj jesteśmy w pewien sposób do siebie podobne ale postępując tak jestem sobą więc chyba będe musiała zmienić taktykę;)

8

MagicPrincess napisał/a:

ale postępując tak jestem sobą więc chyba będe musiała zmienić taktykę;)

Dokładnie smile. Trzeba będzie zmienić taktyke wink

9

Jeszcze mi się coś przypomniało... Kiedyś jak gadaliśmy przez skype to tak słodko i ciepło się do mnie uśmiechnął smile. Albo jak moj tata coś tam o mnie wspomniał jego mamie to od razu się spytał co u mnie słychać. Może to mało istotne ale wolałam napisać wink.

10

Kobieto poczekaj jak przyjedzie i wtedy jak go zobaczysz to będziesz wiedziała czy może coś z tego być więcej..bo w tym momencie to żyjesz tym co było ileś lat temu i sama nie wiesz czego chcesz...A zaprosić go gdzieś możesz zawsze w końcu dawno nie był na swojej ziemi i mógł zapomnieć co gdzie jest a ty mu w tym pomożesz...ale pamiętaj nic na siłę
poczekaj aż on się zaklimatyzuje i to on będzie chciał coś więcej
pa

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Znajomy z dzieciństwa wraca do Polski - szansa na coś więcej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024